Ionut Lupescu: "Ii astept si pe turci la negocieri!"

Ionut Lupescu: "Ii astept si pe turci la negocieri!"

TVR risca sa piarda si dreptul de a transmite meciurile nationalei de fotbal a Romaniei. FRF va trata inclusiv cu Kanal D.

Scandalul declansat la TVR dupa ce canalul public de televiziune a pierdut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din Liga I (optiunile unu si patru) in favoarea canalului Kanal D are sanse sa fie urmat de un alt taraboi asemanator. TVR risca sa ramana, in lunile urmatoare, si fara drepturile TV ale meciurilor disputate de echipa nationala a Romaniei. Federatia Romana de Fotbal a anuntat de pe acum ca la toamna va negocia cu posturile interesate un nou contract, valabil de la 1 ianuarie 2008, pentru dreptul de a transmite partidele tricolorilor.

Nici da, nici nu

TVR, pana acum partener „clasic” si fara concurent al FRF, se vede astfel pus din nou in ipostaza de a lupta cu televiziunile private. Este o postura in care TVR a demonstrat ca nu se simte deloc confortabil. Postul public a pierdut, in ultimul an, toate bataliile directe cu televiziunile particulare. Conform unor informatii care circula pe piata media, care au ajuns inclusiv la urechile sefilor de la TVR, postul Kanal D, din trustul Dogan Media International (firma in care asociati sunt Dogan Yayin Holding - Turcia si Ringier AG  - Elvetia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania elvetiana detine in Romania si trustul care editeaza EVZ) pregateste terenul pentru „a ataca” si drepturile TV pentru nationala Romaniei. In acest moment, legat de acest subiect, oficialii postului turc nu spun nici „da”, dar nici „nu”, ceea ce lasa loc interpretarilor. Cosmin Cernat, sef la Departamentul Sport din cadrul Dogan TV si fost angajat la TVR, ne-a declarat ieri: „Deocamdata, nu stiu nimic de asa ceva”.

Actualul contract expira pe 31 decembrie 2007

Ionut Lupescu, directorul general al FRF, a precizat ieri ca tratativele cu posturile TV vor demara in aceasta toamna. Negocierile se vor purta cu toate statiile TV. „Actualul contract cu TVR expira pe 31 decembrie 2007. Cateva posturi si-au exprimat deja interesul privind aceste drepturi TV. Astept pe toata lumea la negocieri, deci si pe turcii de la Kanal D! Mai intai, trebuie sa vedem ce inseamna postul turcilor, fiindca n-a inceput inca sa emita”, ne-a declarat ieri managerul FRF.

Pachete de meciuri

Lupescu a prezentat si prioritatile pe care federatia le va urmari la negocieri: „Ne intereseaza banii pe care ii vom obtine de pe urma drepturilor TV, dar ne intereseaza la fel de mult si promovarea nationalei. Se vor negocia pachete de meciuri. Vrem ca si alte echipe nationale, precum cele de juniori, de fotbal in sala sau de fotbal feminin, sa aiba o promovare buna la TV”.