Ion Iliescu a declarat azi-noapte, la Antena 3, că "gestul lui Nastase nu e fondat", şi a acuzat comportamentul inuman din partea justiţiei: "De ce atâta grabă să vină să îl ridice în această seară? S-a forţat nota cu această ridicare imediată".
Iliescu a mai spus că gestul a fost determinat de doi factori: "Pripa nemotivată" şi "reporterii ca o haită înfometată după ştiri care au agravat starea de stres. Efectele lor amplifică stările dramatice. M-a impresionat negativ aglomeraţia de jurnalişti".
Iliescu a mai spus că judecătorii nu au probe pentru condamnarea lui Năstase şi că este vorba de o eroare judiciară. "Năstase a fost cel mai bun premier. De ce aveam nevoie de această dramă? Principal acum este sănătatea, salvarea vieţii lui. Toţi sunt supuşi legii, dar şi justiţia care aplică legea trebuie să o facă cu responsabilitate", a mai spus Iliescu.
Citiţi şi:

  • Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, a încercat să se sinucidă. Fostul premier este internat la Spitalul Floreasca şi va fi operat | VIDEO
  • Procurorul care se ocupă de cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase: "Cel mai probabil s-a tras un singur foc"
  • Cristian Tudor Popescu:"Ponta manipulează ordinar situaţia lui Năstase". Băsescu s-a interesat de starea fostului premier
  • Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, în presa internaţională