Prostia dușmanilor la Gloria Antenei 3

Prostia dușmanilor la Gloria Antenei 3

Sub titlul Terminaţi cu ideea prostească: Hai să închidem Antena 3!, Dan Andronic pune pe coji de nucă declaraţiile recente ale lui Cristian Preda şi Sebastian Lăzăroiu potrivit cărora Antena 3 ar trebui închisă.

Textul din Evenimentul zilei a fost reprodus de site-ul Reporter virtual cu o vădită notă de uimire (care ar justifica şi consemnarea!), iscată de un gest neaşteptat din partea unui ziarist terfelit cu sistemă de huliganii lui Dan Voiculescu.

Pe mine însă nu m-a surprins textul lui Dan Andronic.

Dacă a fost ceva care mi s-a părut nelalocul lui a fost aşezarea textului pe Evz online sub genericul Opinie de Dan Andronic. Voit sau nu gestul lăsa impresia efortului de a atenua tăria intervenţiei prin fixarea ei în spaţiul unei opinii şi nu a unui comentariu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dan Andronic îşi justifică semnificarea acestor declaraţii drept idee prostească printr-un argument care destăinuie un ziarist profesionist: Orice meseriaş într-ale presei ştie că-n România cetăţeanului care-şi pişă ochii la orice fleac, moştenire de sînge oriental, cel mai ieftin truc al unei publicaţii pentru a obţine glorie rămîne victimizarea.

Declaraţiile lui Cristian Preda şi Sebastian Lăzăroiu sînt simple vorbe. Numai un întîrziat mintal îşi poate imagina că în urma acestor vorbe Antena 3 ar putea fi închisă. E ca şi cum eu aş spune că voi invada militariceşte Rusia şi, ca urmare, Rusia s-ar adresa NATO cu o cerere de ajutor militar. În cazul Antenei 3, acest lucru ar fi imposibil nu numai pentru că el ar încălca libertatea presei, dar şi pentru că Antena 3 e un oficios de prim rang al Puterii PSD-iste.

Cine să închidă Antena 3?! CNA-ul Laurei Georgescu, o instituţie în care nici hîrtia de la toaletă n-a rămas ne PSD-izată? ANAF-ul lui Victor Ponta? Puterea PSD-istă?

Cum să-şi închidă Victor Ponta propriul anus mediatic? Pe unde ar mai da el vînturi puturoase împotriva duşmanilor din presă şi din politică?

Cu toate acestea, Mihai Gâdea şi ceilalţi servitori ai Mogulului au luat de bune vorbele proaste ale celor doi şi au schelălăit zile-n şir că Antena 3 va fi închisă. C-a fost ordin pe Unitate ne-o dovedeşte că schelălăiala a fost asumată pînă şi de cuconiţa-comisar Alessandra Stoicescu, care plîngea – vorba lui Sadoveanu – de tremura pe ea cămaşa că postul va fi închis şi ea va rămîne fără purcoiul lunar de euro.

Cristian Preda şi Sebastian Lăzăroiu au dat astfel o mînă de ajutor Antenei 3 pentru a ieşi din rahatul în care i-a vîrît trecerea postului de partea Puterii.

Noul concubinaj, Victor Ponta-Dan Voiculescu obligă Antena 3 să nu atingă Puterea nici cu o petală veştedă. Orice publicaţie care linge-n fund Puterea, indiferent care ar fi aceasta, riscă să-şi piardă telespectatorii tot mai nemulțumiți de Putere. Acest risc pîndeşte şi Antena 3. Comandoul de ciomăgari devine brusc unsuros cînd apare în studio Victor Ponta. Dacă Puterea PSD-istă are probleme cu o numită măsură, comandoul devine brusc din dulău pisic.

Pentru a ascunde postura de Megafon al Puterii, Antena 3 o ţine langa cu ipostaza de victimă a Regimului Băsescu. Pentru acest fals de proporţii, slujbaşii lui Dan Voiculescu exploatează declaraţii prosteşti în genul celor asumate de Cristian Preda şi Sebastian Lăzăroiu, dar şi veşnicele atacuri publice ale lui Traian Băsescu şi ale liderilor PMP în frunte cu Elena Udrea.

Cînd GDS a avut ideea nătîngă de a iniţia o Petiţie împotriva Antenei 3, urmată de un miting de protest, am avertizat că prin astfel de prostii se dă apă la moară Antenei 3. Singurul lucru care ar face Antena 3 să-şi închidă porţile ar fi tăcerea absolută faţă de emisiunile bălegoase ale postului.

Orice profesionist ştie că nu numai în România, dar şi în alte părţi ale lumii, publicaţiile de scandal trăiesc din scandal, inclusiv din scandalul autovictimizării permanente.

Din nefericire pentru aerul pur al patriei îmbîcsit de haznaua lui Dan Voiculescu, tocmai dușmanii contribuie din plin la gloria Antenei 3 prin campania năroadă împotriva postului.

Textul a fost preluat integral de pe blogul lui Ion Cristoiu.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • SONDAJ IRES: 31% dintre români vor vota cu Victor Ponta la prezidențiale. NUMELE SĂU A FOST INDICAT DIN PRIMA, FĂRĂ VARIANTE AJUTĂTOARE
  • PONTA vs ANTONESCU: Unde trebuie să meargă banii din acciză. Mai e posibilă reducerea CAS?
  • Cum ne-a demonstrat Mircea Diaconu că 50 de ani de comunism nu se pot șterge în 25 de ani de libertate

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Imagini care fac din Australia una dintre cele mai periculoase ţări| GALERIE FOTO
  • Viața la templul SHAOLIN. Cum se antrenează călugării pentru a deveni maeștri în arte marțiale | GALERIE FOTO
  • Cum arată trenurile de super-viteză din Japonia | GALERIE FOTO