Evenimentul Zilei > Politica > Ion Cristoiu: Numirea lui Marga la ICR, doar o mângâiere pe burtă a clientelei intelectuale a USL
Ion Cristoiu: Numirea lui Marga la ICR, doar o mângâiere pe burtă a clientelei intelectuale a USL

Ion Cristoiu: Numirea lui Marga la ICR, doar o mângâiere pe burtă a clientelei intelectuale a USL

Jurnalistul Ion Cristoiu crede că numirea lui Andrei Marga la conducerea ICR a fost doar o acţiune politică, de dragul USL-ului.

"Marga a fost paraşutat la ICR, după ce a fost dat afară de la minister, este un tovarăş ca pe vremuri. Actuala conducere nu a avut alt scop decât a mângaia pe burtă clientela intelectuală a USL. Normal era să se discute în Senat nu doar numirea lui, ci şi ce vor să facă cu acest institut", a afirmat jurnalistul, în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, difuzată de B1 TV.

Acesta a subliniat că ICR este o instituţie care se ocupă cu "reprezentarea culturii noastre în lume" şi de aceea la conducere ei trebuie numit un om cu multe relaţii în străinătate. Jurnalistul a nominalizat şi o persoană mai potrivită, în opinia sa, pentru a conduce Institutul Cultural Român, în persoana lui Stelian Tănase.

"Actuala conducere a ICR nu are nicio legătură cu reprezentarea culturii române în străinătate. Oamenii aceştia habar nu au ce înseamnă ICR în străinătate. Dacă nu ai relaţii, dacă nu cunoşti oameni importanţi în străinătate, poţi să fii tu în România de 50 de ori Mihai Eminescu, dar dacă nu ai cunoştinţe despre managementul cultural în străinătate nu ai ce căuta la conducerea ICR" a mai spus Ion Cristoiu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: