Evenimentul Zilei > Justitie > Ion Cristoiu dă în judecată Parchetul General
Ion Cristoiu dă în judecată Parchetul General

Ion Cristoiu dă în judecată Parchetul General

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, aseară, în cadrul emisiunii "Ultimul Cuvânt", la B1 TV, că va da în judecată Parchetul General pentru că a fost anunţat, alături de Mihai Tatulici, pe lista jurnaliştilor plătiţi de Sorin Ovidiu Vântu cu bani de la FNI.

"Mâine voi face prin avocat o plângere la CSM, împotriva procurorilor care au instrumentat, care au trimis rechizitoriu domnului Sorin Ovidiu Vântu în instanţă şi în acelaşi timp Parchetul General pentru pagubă morală", a spus Ion Cristoiu.
Acesta a spus că într-un fragment din rechizitoriu, publicat ieri de agenţia de presă Mediafax, numele său apare drept complice al lui SOV pentru delapidare şi spălare de bani prin intermediul unei edituri care îi poartă numele. "De ce trebuie să fie numele, hai nu al meu, al lui Mircea Dinescu, târât, sugerat în această chestiune?", a mai spus Cristoiu.
Jurnalistul susţine că alăturarea sa în acest dosar îi dăunează imaginii sale, dat fiind că numele său se află în rechizitoriul elaborat de Parchetul General. "În martie 1999, SOV, din contul său personal, a înfiinţat editura Ion Cristoiu cu un aport de capital de circa 30.000 de euro, echivalat acum. Era domn onorabil, avea revista Curentul, onorabil ca orice patron de presă. Mi-a spus că vrea să facă o editură, a pus banii de la el din cont, aceasta a funcţionat doi ani şi apoi a dat faliment.
Habar nu aveam că joacă la FNI, el era un domn de mare notorietate. Eu ce trebuia să fac? Să fac anchetă să aflu de unde are el banii? Eu să mă interesez de unde îmi plăteşte drepturile de autor patronul? A scos 13 cărţi, a dat faliment, care este dreptul Parchetului să mă treacă în această chestiune? A avut nişte bani, i-a folosit, care e vina mea sa a lui Tatulici?", a mai spus Ion Cristoiu.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: