Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis se întâlnește, la Bruxelles, cu europarlamentarii români
Iohannis se întâlnește, la Bruxelles, cu europarlamentarii români

Iohannis se întâlnește, la Bruxelles, cu europarlamentarii români

Europarlamentarul Cristian Preda a scris pe contul său de Facebook că președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire, la Bruxelles, cu europarlamentarii români, dar nu a primit o agendă a discuțiilor.

„Pe 9 mai, de ziua Europei, îi scriam președintelui Klaus Iohannis, sugerându-i să organizeze consultări periodice cu deputații români din PE. După cinci luni, șeful statului a reacționat, invitându-i pe toți europarlamentarii aleși în România la o discuție. Aceasta va avea loc la Bruxelles, unde K. Iohannis vine pentru reuniunea Consiliului European. Să sperăm că nu va fi doar o întâlnire protocolară. Zic asta, fiindcă n-am primit vreo agendă”, a scris Preda.

Principala temă a Consiliului European va fi migrația. „Ca urmare a reuniunii informale din 23 septembrie 2015 și a concluziilor Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8-9 octombrie 2015, Consiliul European va purta o discuție privind migrația sub toate aspectele sale.

Pregătirile pentru summitul de la Valletta, care urmează să se desfășoare la 11-12 noiembrie, și acțiunile ulterioare conferinței la nivel înalt privind ruta Balcanilor de Vest se vor regăsi, de asemenea, pe ordinea de zi”, se arată într-o informare publică de pe site-ul Consiliului European.