Evenimentul ZileiPoliticaIohannis o atacă pe Dăncilă. „Să cunoască măcar o limbă de circulaţie”

Iohannis o atacă pe Dăncilă. „Să cunoască măcar o limbă de circulaţie”

Iohannis o atacă pe Dăncilă. „Să cunoască măcar o limbă de circulaţie”
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la dezbaterea organizată pentru alegerile prezidenţiale, că este foarte indicat ca şeful statului să cunoască o limbă de circulaţie internaţională.

„Pe mine m-a ajutat. (…) Este important. În Consiliul European nu toată lumea vorbeşte limbi străine, ca să nu umblăm cu un mit, dar este destul de anevoios să discuţi (…) prin intermediul traducătorului, se pierde mult din substanţă. Cred că este foarte indicat ca preşedintele să cunoască măcar o limbă de circulaţie”, a spus Iohannis, la dezbaterea cu jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile desfăşurată în aula BCU.

În paralel cu dezbaterea lui Iohannis, Viorica Dăncilă a ţinut o conferinţă de presă tot cu caracter electoral.
În contextul ideii că un preşedinte de stat ar fi bine să cunoască o limbă de circulaţie internaţională, Viorica Dăncilă a fost întrebată în engleză  despre programul Visa Waiver.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O să vă răspund în română pentru că sunt foarte mulți români care se uită la noi în acest moment și nu aș vrea să ducem în derizoriu această dezbatere deschisă cu presa. O să vă dau un exemplu. Angela Merkel, în toate deplasările, întâlnirile pe care le are cu președinții sau șefii de guvern ai altor state, vorbește în limba germană. Haideți să nu încercăm să ducem o dezbatere serioasă în derizoriu. Haideți să vedem lucrurile bune pe care putem să le luăm din abordarea fiecărui șef de stat și de guvern. Eu cred că avem datoria ca, în România, să fim mândri de limba noastră. Credeți-mă, că aș fi putut să vă răspund și în engleză. Credeți-mă! Și o să vedeți că o să răspund și în limba engleză”, a declarat Dăncilă, potrivit agerpres.ro


Accesează: