Iohannis, mesaj pentru românii din diaspora. „Este extraordinar de bine că ați mers la vot”

Iohannis, mesaj pentru românii din diaspora. „Este extraordinar de bine că ați mers la vot”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la dezbaterea electorală care a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, că românii din diaspora au avut un rol foarte important în ărimul tur al alegerilor prezidenţiale.

De asemenea, Iohannis a transmis un mesaj pentru românii din diaspora, care au stabilit un nou record de participare la vot.

„Primul tur al alegerilor a adus un record de participare din partea românilor, care au votat în diaspora. Un număr foarte, foarte mare de români din străinătate au votat la primul tur. Este o premieră și abordez această temă din două puncte. În primul rând, le mulțumesc, este extraordinar de bine că ați mers la vot și este pentru mine foarte bine că m-ați votat, dar indiferent ce candidat ați votat, participarea în sine este absolut notabilă. Merită mulțumiri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Al doilea aspect. Este, cu siguranță, și datorită modificărilor legislative, pe care și eu le-am promovat, posibilă această participare mare. S-au diversificat procedurile de vot, s-au introdus trei zile de vot pentru diaspora și în acest fel, iată, am reușit să îi punem și pe românii din diaspora în situația de a-și exprima opinia cu ocazia alegerilor. Vă mulțumesc”, a declarat Klaus Iohannis