Fostul ministru al Justiției a declarat pentru Evenimentul zilei că soluțiile găsite de președinte sunt „o chestiune de demagogie”.

 „Deci, și pe noi ne interesează, în acest moment, ca să nu existe cozi în diaspora, românii plecați din țară să poată vota. De aceea, s-a constituit o comisie parlamentară pentru a rezolva problema votului din diaspora. O serie de propuneri le avem și noi în vedere, dar altele sunt cumva inaplicabile (…) Nu mă apuc să detaliez, repet, aștept și am mare încredere în colegii mei din toate formațiunile politice. Până la urmă, mi se pare o chestiune de demagogie ce lansează președintele”, a spus Florin Iordache.

Vicepreședintele Camerei Deputaților a mai explicat și motivul pentru care Guvernul Dăncilă dorește să adopte codul administrativ prin OUG, după criticile Opoziției și ale președintelui Iohannis. Iordache consideră că durata dezbaterii în interiorul Parlamentului este mult prea mare, mai ales în contextul în care urmează să înceapă vacanța parlamentară, iar la începutul toamnei va fi declanșată campania electorală pentru alegerile prezidențiale.