Conform exit-pollurilor publicate imediat după închiderea urnelor, Klaus Iohannis a fost votat de aproape 40% dintre bărbați și 38% dintre femei. Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, clasată pe locul secund, a fost votată de 21% dintre bărbați și de 31,9% dintre femei. Pentru Dan Barna, au votat 17,4% dintre bărbați și 16,4% dintre femei.

Deși ar fi fost de așteptat să se îndrepte spre candidatul USR, mult mai apropiat de vârsta lor și de aspirațiile lor, majoritatea tinerilor l-au preferat pe Klaus Iohannis, votând pentru el în proporție de 39,5%. Dan Barna a obținut 31% din sufragi, iar Viorica Dăncilă doar 16,4%. La grupa de vârstă 31 – 60 de ani, președintele în funcție a primit 41,7% din sufragii, în vreme ce Dan Barna a fost preferat de 18,8% alegători, iar Viorica Dăncilă de 16,4%.

Candidatul PSD a avut trecere la persoanele vârstnice, dovadă că majorarea pensiilor și propaganda pe acest subiect au produs efecte. Astfel, 40,7% dintre dintre persoanele cu vârsta de peste 61 de ani au pus ștampila pe Viorica Dăncilă, comparativ cu 33,8% câte l-au ales pe Iohannis. La această categorie de vârstă, Barna a fost înlocuit de Mircea Diaconu, preferat de aproape 10%.

În orașe, Klaus Iohannis a fost preferat de 37,6%, iar în mediul rural de 40,7%. Dăncilă a primit 17,6% din voturi în urban și 27% în mediul rural. La rândul său, Dan Barna a fost preferat de 21,6% dintre orășeni și de doar 11% dintre cei ce trăiesc la sate. Aici s-a văzut lipsa de organizare a USR, care are foarte puține filiale în mediul rural.

Klaus Iohannis a reușit să se impună în 29 de județe, inclusiv în cele din Moldova, fief traditional PSD, în Municipiul București și în Diaspora. Viorica Dăncilă a câștigat zece județe, Ialomița, Buzău, Botoșani, Teleorman, Giurgiu, Argeș, Olt, Mehedinți și Gorj și Dolj, iar în alte două județe, Harghita și Covasna, voturile s-au dus spre UDMR.