Evenimentul Zilei > Sport > Ioan Becali a fost la DNA
Ioan Becali a fost la DNA

Ioan Becali a fost la DNA

Fostul impresar Ioan Becali a dat ieri cu subsemnatul la Direcţia Naţională Anticorupţie, el fiind considerat „peştele cel mare“ din „lotul evazioniştilor“ - cei zece oameni de fotbal care sunt acuzaţi de spălare de bani, înşelăciune şi evaziune fiscală.

„Giovani“ este cel mai important personaj din acest caz pentru că a intermediat nouă dintre cele douăsprezece transferuri cu cântec cercetate de DNA. Săptămâna trecută, Ioan şi Victor Becali i-au adresat lui Daniel Morar, procurorul-şef al DNA, o plângere în care arătau că Doru Ţuluş, cel care conduce această anchetă, nu precizează concret în ce constau faptele de care sunt acuzaţi.

Avocaţii lui Ioan Becali au cerut ieri să admită plângerea şi să constate nulitatea măsurilor şi actelor de urmărire penală efectuate cu încălcarea prevederilor legale în materie, în special cu referire la dreptul la apărare şi la înlesnirile necesare pregătirii apărării. Ioan şi Victor Becali au fost demascaţi însă, involuntar, de vărul Gigi.

„Nicolae Mitea era jucător liber, iar «Giovani» a luat 1.700.000 de euro. La Ganea, Pădureanu a încasat 600.000 de dolari. «Giovani» a luat două milioane prin firme intermediare, dar a plătit impozitele legal în ţările unde erau banii. Despre «cazul Bratu» nu vreau să vorbesc, pentru că este altceva. Într-adevăr, am citit şi eu prin presă, iar dacă e aşa, e evaziune fiscală“, a spus Gigi Becali, pe 18 ianuarie.

Oficialii FRF privesc cu scepticism ancheta DNA. Întrebat ce atitudine va avea principalul for din fotbalul românesc faţă de cei anchetaţi, directorul general Ionuţ Lupescu a răspuns sec: „Să vedem când se va termina, într-un an, doi sau trei“.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: