Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Între sectanții lui „E doar o răceală” și „jihadiștii” lui Raed Arafat
Între sectanții lui „E doar o răceală” și „jihadiștii” lui Raed Arafat

Între sectanții lui „E doar o răceală” și „jihadiștii” lui Raed Arafat

În mijlocul intersecției, al nimănui, cu mașinile vâjâind pe lângă el și orbit de faruri, omul normal, moderat-precaut, este batjocorit fie de unii, că este un laș cu botniță, fie de ceilalți, că este un prost, care își joacă zilele lui și a celor din jurul lui la ruleta rusească, aia cu virus Covid în butoiașul revolverului.

Fix ca dracu! Într-o parte, sectanții lui G5, sau cel mult ai lui „e o răceală”, ăia care au treabă la toamnă, la alegeri, că este foamea cât casa pe ei, în partea cealaltă jihadiștii lui Raed Arafat, care au treabă acum cu importurile, tot din motive de foame, sau la toamnă, tot din motive de alegeri. În urma lor, galeriile obișnuite, ăia cu „ura!”, sau cu „huo!”. În timpul ăsta, moare lume de Covid, cronicii continuă să se ducă la vale, iar sistemul medical va crăpa pe la cusăturile deja rărite.

Legea dată recent, asta cu combaterea epidemiilor, în mâinile unor oameni normali, poate trece drept o lege benignă. În mâinile unor demenți, poate fi o pușcă cu lunetă și bătaie foarte lungă. Mulți par a fi demenți, d-aia zic! Norocul cel mare este că legea este inaplicabilă în mai toate prevederile ei „forte”. Cel puțin aceea cu izolarea pe care o decide medicul și dacă pacientul refuză, medicul sună la DSP, și vine DSP-ul în cel mult două ore și emite decizia prin care confirmă sau infirmă măsura izolării, este de bancuri cu Bulă. Excepție, cazul în care pacientul care refuză așteaptă totuși DSP-ul, să vadă ce mai face, ce mai zice și el, situație în care nu mai este de banc cu Bulă, ci direct de filme cu idioți.

Să trecem și la chestiuni serioase! Cât vor mai rezista ATI-știi? Este cea mai importantă întrebare! Raed Arafat, zis și Comandantul, zice că rezolvă necesarul cu transferurile, că este în lege. Rezolvă pe dracu! Cine nu vrea să se ducă la Cuca Măcăii, acolo unde au pierdut ratații de la DSP controlul epidemiologic, control pe care nici nu l-au avut vreodată, nu se duce, intră-n medical, că este doctor, nici nu-i este greu. A, și să nu uit, ATI-știi se fac medici de familie în pas de defilare, vor fi din ce în ce mai puțini, până la deloc.

Cum în opinia mea țara este condusă în momentul de față, în cel mai fericit caz, de niște unii care nu au habar de capul, de zilele și de transaminazele lor, dacă nu direct de niște inși aflați în veselie patologică, iar de sănătatea publică se îngrijesc niște nulități provinciale străine de gestionatul crizelor medicale, coordonate de un cetățean din ce în ce mai bizar, căruia îi place puterea dincolo normalul care nu-și propune atacarea Afganistanului, este cam complicat să decizi ce este de făcut și cum se mai poate ieși din capcana asta.

Până una-alta, să ne rugăm de sănătatea doamnei Renate Weber, avocatul poporului, și să ne rugăm să nu bage Kalus Iohannis SRI-ul peste Curtea Constituțională.

Știu, am luat bani, fie de la Orban, fie de la Putin! Cu toate astea, un îndemn din tot sufletul: aveți grijă de viețile dumneavoastră și ale celor din jur!

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: