"Intergalacticul" Bercea faţă cu reacţiunea

"Intergalacticul" Bercea faţă cu reacţiunea

Deputatul Nicolae Păun a anunţat ieri că "va intra în grevă" în semn de protest faţă de arestarea interlopului.

Deputatul din partea romilor Nicolae Păun a arătat ieri ironic că "amărâtul" de Tribunal din Olt n-ar fi trebuit să aibă tupeul să-l aresteze pe "intergalacticul" Sandu Anghel, mai cunoscut drept "Bercea Mondial". În opinia parlamentarului, pentru asta trebuia convocat un "tribunal internaţional".

Aşa că, în semn de protest, deputatul a anunţat că s-a gândit să intre în "grevă ţigănească". "Dar nu merge... păi, greva ţigănească înseamnă să nu mănânci, să nu bei şi... nu prea merge... şi atunci am zis, domne’, haideţi să o încercăm cu japoneza asta, poate ne prinde mai bine". "Era la o şedinţă intergalactică"

Argumentele "puternice" ale lui Nicolae Păun sunt "elocvente": "Eu vreau să vă spun că am argumente foarte puternice, care pot dovedi că s-a creat un abuz din partea Tribunalului de la Slatina şi din partea Parchetului, procurorilor respectivi, din acelaşi judeţ, Olt, împotriva lui Bercea Mondial, liderul nostru la nivel mondial. Ce să caute un amărât de Tribunal de la Slatina să-l judece pe liderul nostru mondial? Ăsta este un aspect. Aspectul secund... domne’... în primul rând că el nici n-a fost acolo, de faţă, când s-a produs incidentul. Da?! El era la o şedinţă intergalactică. Era la o întâlnire cu liderii mondiali. Asta mă nemulţumeşte. Cum vă luaţi voi de liderul nostru mondial şi intergalactic?". Tribunalul a criticat relaţiile de afinitate

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul lor, judecătorii Tribunalului Olt au criticat atitudinea publică a lui Sandu Anghel, pusă pe seama relaţiilor de afinitate pe care inculpatul le are la nivel înalt.

"Acest pericol concret mai rezultă şi din conduita generală a inculpatului, caracterizată prin megalomanie şi spirit dominator, care i-au fundamentat convingerea că atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancţionată penal, pe baza numeroaselor sale legături de afinitate, prin alianţele realizate cu persoane cu funcţii de conducere publică importante, care i-au botezat pe fiii săi, aşa cum rezultă din chiar declaraţia inculpatului luată la această instanţă", îşi motivează magistraţii decizia de a-l trimite după gratii pe "Bercea Mondial".

De altfel, răspunzând unei întrebări legate de relaţia de cumetrie a fratelui său, Mircea Băsescu, cu "Bercea Mondial", preşedintele Traian Băsescu a folosit acelaşi ton: "I-a botezat (Mircea Băsescu - n.r.), dar asta nu i-a folosit la nimic lui Bercea Mondial. I-a folosit la ceva? A fost arestat 29 de zile. Legea trebuie aplicată la fel tuturor".

"Ce să caute un amărât de Tribunal de la Slatina să-l judece pe liderul nostru mondial? (...) În primul rând că el nici n-a fost acolo. (...) El era la o şedinţă intergalactică.", NICOLAE PĂUN, deputat

12 ani de închisoare riscă Sandu Anghel, acuzat de tentativă de omor calificat