Elena Udrea, candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, a declarat că, deşi preşedintele Traian Băsescu a semnat pentru candidatura lui Cristian Diaconescu, se bazează pe sprijinul său în campania electorală.

Preşedintele PMP a spus că Diaconescu, acum candidat independent, va fi obligat să înceapă strângerea altor semnături, ceea ce înseamnă că preşedintele Traian Băsescu ar putea să o sprijine pe ea în campania pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

"Legal se poate pentru că domnul Diaconescu nu mai este candidatul PMP. Trebuie să strângă alte semnături. Important este cui dă votul domnul preşedinte şi pe cine va susţine. Eu îmi doresc să mă susţină pe mine. Electoratul care l-ar urma pe preşedinte sunt 15%. Ar fi nemaipomenit să obţin sprijinul preşedintelui, iar acest electorat să spună că sunt credibilă. Domnul preşedinte va decide pe care dintre candidaţii care se pretind de centru-dreapta îl va susţine", a declarat Elena Udrea, la Adevărul Live.

Candidatul PMP a vorbit şi despre atuurile pe care le are în această campanie, considerând că faptul că este femeie constituie un avantaj.

"A fi femeie în această competiţie este un avantaj, pentru că de prea mult timp se aşteaptă o dovadă: este societatea pregătită să voteze o femeie? Da, societatea este pregătită să voteze o femeie. Societatea este pregătită şi în România. Am arătat în competiţiile de până acum. Am obţinut un număr foarte mare de voturi.Cred că o femeie poate câştiga o competiţie, avem femei- primar, femei-parlamentar", a adăugat preşdintele PMP.