Înşelăciune pe ruta Ucraina – România – Germania

Înşelăciune pe ruta Ucraina – România – Germania

Doi afacerişti ieşeni au fost arestaţi preventiv după ce au înşelat mai multe companii din România şi Germania, angajându-se că le vor livra diverse utilaje din Ucraina. Pe lângă costurile utilajelor, de aproximativ 1,1 milioane de euro, Gheorghe Clapon şi Oleg Drăniceru au cerut şi 300.000 de euro, chipurile şpagă pentru oficiali şi vameşi ucrainieni.

Recidivistul Oleg Drăniceru şi Gheorghe Clapon au reuşit să convingă reprezentanţii mai multor societăţi comerciale din România şi Germania că le vor livra strunguri importate din Ucraina. Au încasat, astfel, 1,1 milioane de euro, întocmind în fals mai multe contracte din care reieşea că ar fi achiziţionat, deja, din Ucraina, utilajele pe care urmau să le livreze.

Mai mult, cei doi au reuşit să convingă cumpărătorii să le mai achite alţi 300.000 de euro, chipurile mită pentru oficiali din Ministerul Economiei din Ucraina, care ar fi urmat să aprobe exportul, dar şi pentru vameşii din aceeaşi ţară.

Drăniceru şi Clapon au transferat, apoi, banii, prin mai multe societăţi comerciale, întocmind, din nou, acte în fals, pentru ca, într-un final, să şi-i însuşească. Cei doi au fost reţinuţi de procurorii Anticorupţie, apoi arestaţi preventiv, de Tribunalul Iaşi, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de înşelăciune, spălare de bani şi trafic de influenţă.

Ne puteți urmări și pe Google News