În vârstă de 47 de ani, Juarez a dislocat o adevărată armată de oameni pentru a-l scoate din casă şi a-l trasporta la spital. A fost nevoie ca aceştia să dărâme pereţii dormitorului, însă eforturile s-au soldat cu un eşec. Ajunşi la domiciliul pacientului, medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul.

A devenit celebru prin repetatele sale apariţii televizate, în care solicita ajutor pentru a pierde din greutate. Acesta a ajuns la o asemenea greutate după ce, timp de nouă luni a mâncat exagerat de mult, pe fondul unei depresii generate de moartea părinţilor lui, survenită la o distanţă de două săptămâni una de cealaltă.

În acest weekend, starea bărbatului, care era imobilizat la pat de patru luni, s-a înrăutăţit, acesta luptându-se să respire şi să se alimenteze. În cele din urmă, inima sa a cedat.

Rudele lui Garza au acuzat autorităţile că nu au făcut destule efoturi pentru a-i salva viaţa, însă medicii au precizat că riscurile ca acesta să moară în drum către spital erau la fel de mari, iar "îngrijirea pe care ar fi primit-o la spital nu ar fi diferit cu nimic faţă de cea de la domiciliu".

Iniţial se hotărâse incinerarea giganticului mexican, însă nu s-a găsit niciun crematoriu care să aibă cuptoare suficient de încăpătoare pentru el.

Astfel, aproximativ 150 de rude şi prieteni au avut de aşteptat timp de patru ore pentru ca tâmplarii să contruiască un sicriu special.

Reprezentanţii cimitirului au săpat o groapă în care ar fi putut fi îngropaţi trei oameni obişnuiţi unul lângă altul.

A fost nevoie de 18 oameni pentru coborârea sicriului.

Sursa:Daily Mail