Infectată cu coronavirus, o femeie s-a dus în piață să vândă produse alimentare. Ce sancțiune a primit

Infectată cu coronavirus, o femeie s-a dus în piață să vândă produse alimentare. Ce sancțiune a primit

Deși ar fi trebuit să stea în carantină, după ce fusese confirmată cu coronavirus, o femeie din Galați s-a dus să comercializeze produse la piață.

O femeie în vârstă de 50 de ani, din Galați, vindea produse alimentare într-o piață a orașului, deși fusese depistată pozitiv cu coronavirus la data de 25 martie. Depistată de agenții Poliției Locale, femeia a fost amendată cu suma de 1.000 de lei.

Nu a respectat carantina, deși era infectată, și s-a dus în piață pentru a vinde produse agroalimentare

„Poliţiştii locali din cadrul Secţiei nr. 3 au sancţionat-o contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe numita O.E., în vârstă de 50 ani, din Galaţi. Persoana în cauză a fost depistată pe Aleea Comerţului din Micro 19, în timp ce vindea produse agroalimentare la o tarabă, deşi în data de 25 martie 2021, a fost depistată pozitiv cu COVID-19 şi trebuia să se afle în izolare la domiciliu până la data de 08 aprilie 2021.” A anunțat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acțiunea de verificare a comercianților și a piețelor face parte din planul de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine publică, siguranţă rutieră şi comerţ stradal pe perioada instituirii „stării de alertă”, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei cu COVID-19. După cum a mai anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.

1.325 de călători au fost avertizați verbal pentru că încălcau regulile. 13 s-au ales cu amenzi în cadrul verificărilor

În perioada 29 martie - 4 aprilie, agenţii Poliţiei Locale Galaţi au aplicat, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, un număr de 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 70.000 lei. De asemenea, poliţiştii locali au întreprins acţiuni specifice pe un număr de 624 de mijloace de transport în comun. În cadrul acestor activităţi, 1.325 de călători au fost avertizaţi verbal şi alţi 13 au fost sancţionaţi.

„Tebuie precizat că, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri adoptat la finele lunii martie 2021, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi acţiunile de combatere a efectelor pandemiei cu COVID-19, vor continua şi în perioada următoare”. A mai declarat Aurelia Matei.