Evenimentul Zilei > International > INCREDIBIL. Nebunia lui PUTIN nu are margini. Ce JUCĂRII le oferă copiilor din RUSIA
INCREDIBIL. Nebunia lui PUTIN nu are margini. Ce JUCĂRII le oferă copiilor din RUSIA

INCREDIBIL. Nebunia lui PUTIN nu are margini. Ce JUCĂRII le oferă copiilor din RUSIA

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat Parcul Patriotic, ce se vrea a fi un Disneyland militar pentru adulţi şi copii. Acesta este amplasat chiar în apropiere de Moscova.

Copiii se pot juca în parc cu grenade şi armament greu, scrie The Guardian. De asemenea, fiind un parc ce are ca temă principală armata, se pot cumpăra şi raţii militare de mâncare. În aceeaşi locaţie, a fost organizat Armata 2015, acesta fiind cel mai mare târg militar care a avut loc pe teritoriul Rusiei. 

Această expoziţie militară nu a fost decât un prilej pentru ca Putin să facă o demonstraţie de forţă în faţa întregii lumi. Târgul este amenajat pe o suprafata totală de 140.000 de metri pătraţi, iar aici sunt expuse 5.000 de exponate. Vorbim aici de tancuri, blindate, avioane, tehnologie de ultimă generaţie pentru lasere, arme cu particule şi arme cu microunde. Parcul Patriotic va fi gata în 2017 şi va costa aproximativ 230 de milioane de euro. În parcul tematic vor fi deschise hoteluri şi centre de amuzament, ceea ce va permite familiilor să-şi facă vacanţele aici.