Respectiva femeia a solicitat un echipaj de ambulanță pentru că nu se simțea bine. La întrebările adresate de echipajul medical, femeia a răspuns că ea nu a intrat în contact cu persoane infectate și nici cu alte persoane întoarse recent din străinătate.

În realitate, spun procurorii, una dintre rudele apropiate era infectată cu virusul chinezesc iar testele efectuate ulterior, la spital, au confirmat că femeia care a cerut ajutor medical este chiar ea înfectată.

“La ora 11.06, numita G.M. a solicitat asistenţă prin numărul unic de apeluri 112, negând faptul că a venit în contact cu persoane venite recent din străinătate sau persoane infectate cu Covid-19, deşi cunoştea faptul că un membru al familiei sale care locuia la aceaşi adresă a fost deja diagnosticat ca fiind infectat cu coronavirusul Covid-19, expunând astfel echipajul SAJ Bihor la o posibilă infectare cu acest virus”, se arată în comunicatul Parchetului Bihor.

Femeia care a mințit este acum cercetată pentru două fapte, și anume zădărnicrea combaterii bolilor și omisiunea de a divulga informații, pedeapsa maximă fiind de trei ani de închisoare.