INCOGNITO EVZ: Acasă printre descântece. Vrăjitoarele vorbesc despre coeficientul de inteligenţă al Oanei Zăvoranu

INCOGNITO EVZ: Acasă printre descântece. Vrăjitoarele vorbesc despre coeficientul de inteligenţă al Oanei Zăvoranu

INCOGNITO. Singura vrajă adevărată este teleportarea banilor din buzunarul tău în fustele lor. În rest, escrocherie pură învelită în misticism. Sultana a cerut 500 de lei în 20 de minute, iar Margareta 200 de lei cât să-i atingi globul de cristal.

Vrăjitoria a înnebunit România. De o săptămână, toate posturile tv centrale deschid jurnalele cu poveştile vedetelor din România escrocate de vrăjitoare. Sumele pierdute sunt ameţitoare: sute de mii de euro în schimbul incantaţiilor şi descântecelor ce ar fi trebuit să le rezolve problemele din viaţa personală, amoroasă sau profesională. Pe acest fond, reporterii EVZ au făcut un experiment inedit.

Două jurnaliste au mers, sub acoperire, la două vrăjitoare din Iaşi pentru a-şi rezolva problemele amoroase. Dialogurile sunt antologice, deopotrivă hazlii, dar şi penibile. Reţeta vrăjitoarelor e simplă: un amestec ciudat de misticism, credinţă şi escrocherie. A rezultat un reportaj uluitor din lumea neştiută a ţigăncilor cu broboadă. Poveste inventată

Scenariul a fost simplu. Simona, o tânără de 30 de ani, urmează să plece din ţară pentru trei luni, cu o bursă. Însă este teribil de înspăimântată că, în lunile ce va lipsi, iubitul său, cu care are o relaţie de doi ani şi cu care ar urma să se căsătorească toamna viitoare, s-ar putea amoreza de fetele care îi dau târcoale. Odată planul ticluit, următorul pas al Simonei (reporterul EVZ) a fost să contacteze o vrăjitoare care să facă incantaţii menite a-i ţine bărbatul cuminte cât ea va fi plecată în străinătate. Iată faptele relatate la persoana I. Acasă la Sultana

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe vrăjitoarea Sultana am găsit-o în paginile de mică publicitate ale unui ziar local. În anunţul său, mare, cu chenar, poză şi datele de contact, explica pe scurt şi abilităţile pe care le are: vindecă orice, aptă în orice domeniu. Discuţia telefonică a fost la obiect, vrăjitoarea poruncind scurt: "Mă suni mâine, la ora 10. Nu ai nevoie să vii cu nimic, mamă. Nici bani, nici obiecte". Zis şi făcut. A doua zi am sunat la ora stabilită şi am fost ghidată către o casă din capătul cartierului Păcurari. Am intrat într-o curte ca un culoar lung, casa fiind în spate. Vrăjitoarea, care s-a recomandat a fi Sultana, părea destul de în vârstă. Are 75 de ani, aşa cum avea să-mi spună ulterior. Părul şi-l ţinea acoperit de o broboadă simplă, în alb şi negru. Purta două fuste, una peste alta, cea de-un galben pal trasă peste una mai lungă, ce-i acoperea gleznele. Bătrâna avea o voce caldă şi părea cam fudulă de-o ureche. Arsenalul cărţilor de tarot M-a condus într-o cameră mică, sărăcioasă şi rece. În mijloc, pe jos, era întinsă o blană mare. În alt colţ, câteva fotografii ale unor manelişti celebri. Sultana s-a aşezat, cum altfel, turceşte, pe jos, în faţa mea. A urmat un scurt rechizitoriu: i-am spus numele, vârsta şi de cât timp persistă problemele amoroase.

Cu un aer de om preocupat, Sultana a luat un pachet de cărţi de tarot, murdare şi rupte. Şi le-a plimbat printre degete, ascultându-mă absentă. "Dacă Dumnezeu va dori să fiţi împreună, totul se va rezolva. În schimb, dacă Diavolul se opune, atunci nu sunt şanse de izbândă", a îngăimat ea. Cum era şi firesc, cărţile au arătat că există o rezolvare, prin urmare şedinţa putea continua. "Văd aici, ai o duşmancă" Iscusinţa femeii în a mă descoase era incredibilă. Cu fiecare cuvânt pe care-l rosteam, problema mi se agrava, dar ea mă liniştea de fiecare dată. "Va fi greu, dar vom reuşi. Al tău va fi pe viaţă". I-am spus că plecarea îmi provoacă teamă, că iubitul meu s-ar putea încurca cu alta. Imediat, Sultana a supralicitat: "Nu e una, sunt mai multe". I-am spus că nici cu mama iubitului nu mă înţeleg prea bine, iar vorbele s-au întors ca un bumerang. "Da, văd aici. Ai o duşmancă şi aceea are legături de sânge cu voinicul tău. Deci e foarte posibil ca mama băiatului să nu te placă, ba mai mult, să te urască şi să vrea despărţirea voastră". A zburat prima sută. "Începe babo lucrarea"

Ca o concluzie, Sultana m-a avertizat: "E făcătură mare, cineva ţi-a făcut vrăji". Prin urmare, eu şi cu Sultana, trebuie să pornim de îndată o ripostă pe măsură. Dar înainte, un mic amănunt. Pentru cititul în cărţi, vrăjitoarea mi-a cerut 100 de lei. Aşa ca de încălzire. E tariful standard şi i-l datoram pentru cele pe care le-am aflat până acum. I-am băgat banii între cărţi aşa cum pui bani lăutarului în burduful acordeonului.

Ritualul putea astfel continua. Bătrâna s-a ridicat cu greu şi a plecat într-o altă cameră de unde s-a întors cu un pahar cu apă pe care l-a acoperit cu o pânză de un alb murdar. A început să rostească câteva incantaţii şi m-a pus să repet întocmai ca ea. "Începe babo lucrarea asta şi cum se încheagă apa în pahar să se închege dragostea de mine". A continuat să bolborosească indescifrabil, încât n-am mai putut ţine ritmul cu ea.

Răbdare şi încă 300 de lei

A terminat incantaţia, a aşezat paharul şi surpriză: mi-a mai cerut 100 de lei. "Banii trebuie să stea lângă pahar. Dacă apa curge din pahar e semn rău. Dacă apa se încheagă, aşa se va lega şi voinicul de tine", mi-a explicat ea. Sucit, atins şi mângâiat, paharul nu şi-a schimbat conţinutul. Apa nici nu s-a vărsat, ceea ce e de bine, dar nici nu s-a închegat, ceea ce nu prea-i bine. Însă, nu trebuia să disper. Vrăjitoarea bătrână mi-a zis că apa se va închega, dar trebuie răbdare şi încă 300 de lei. Adică, un total de 500 de lei pentru a-mi termina "lucrarea" şi, odată cu ea, legarea pe vecie de iubitul meu.

Orice încercare de negociere a sumei a fost din faşă retezată de Sultana. "N-am cum să te ajut altfel. Nu se poate. Atât trebuie să dai, altfel nu merge", a spus Sultana, aproape jignită. "Al tău să fie pe toată viaţa"

Pentru că nu aveam la mine restul sumei, am ajuns totuşi la o convenţie. Ea va începe lucrarea în noaptea respectivă urmând ca a doua zi eu să-i aduc restul de 300 de lei, dar şi alte lucruri trebuincioase. "Aduci o papiotă de aţă, 9 picături de apă sfinţită, nişte zahăr şi un obiect sau o poză de-a iubitului tău", a fost lista vrăjitoarei. "Stai liniştită, al tău o să fie. Al tău să fie pe toată viaţa. Dacă nu se înnoptează, poţi să vii şi astăzi. Dacă nu, mâine pe ziuă. Vii pe ziuă că nu vreau să fie noapte, că noaptea e urâtă foc", mi-a spus baba, petrecându-mă cu privirea, din pragul casei. Şi dusă am fost. Baba m-a uşurat de 200 de lei în 30 de minute.

ÎNSTĂRITA MARGARETA

Vrăjitoarea cu glob de cristal ca în desenele animate

Pentru diversitate, am decis să mai apelez, în aceeaşi zi, la serviciile unei alte vrăjitoare. Pe Margareta am găsit-o acasă, într-o vilă cochetă din centrul Iaşului. Vrăjitoarea m-a primit în aripa de vest a casei. Era îmbrăcată într-o ţinută tradiţional ţigănească, asortată cu bijuterii masive, din aur. La gât purta un lanţ cu zale mari şi o cruce, iar inelele îi acopereau aproape toate degetele mâinilor. Am fost poftită să iau loc pe o canapea din piele. Încăperea mai avea alte două fotolii, două măsuţe din lemn, lăcuite. Pe pereţi câteva tablouri, probabil cu alte celebre vrăjitoare, dar şi o ditamai plasma. Globul de cristal O femeie care părea a fi menajera a intrat să ia un copilaş ce dormea pe canapea. Margareta nu ne-a cerut expres bani. Ne-a spus să lăsăm cât avem, indiferent de sumă. Asta poate şi pentru că ajutorul său a fost aproape nul.

Margareta spune că nu se ocupă cu magie neagră şi că este foarte credincioasă. M-a poftit într-o cameră cu pereţi roz şi mobilă din lemn masiv unde, într-un colţ, avea un altar improvizat. Pe acesta se aflau adunate claie peste grămadă statuiete ale Fecioarei Maria, un crucifix, icoane ale diferiţilor sfinţi şi un schelet din plastic care aducea mai degrabă a scrumieră. Paradoxal, şi un glob de cristal.

"Să citim Crezul", mi-a cerut ea. Şi aşa am şi făcut. Apoi, ne-am aşezat mâinile pe globul de cristal şi mi-am pus o dorinţă. Ca să se împlinească, după fix şase săptămâni, a trebuit să pun bani lângă glob. Nu mi-a cerut o sumă anume, dar i-am lăsat 200. Pentru a spori efectul dramatic al scenei, Margareta m-a uns cu mir pe toată faţa şi pe mâini, făcând cruci şi rostind rugăciuni.

Am lăsat-o pe Margareta cu ale ei şi ne-am văzut de drum. În jumătate de zi, am trecut prin două ritualuri care ne-au uşurat de câteva sute de lei. Ritualuri care nu vor produce niciun efect şi nu pentru că povestea noastră a fost inventată, ci pentru că sunt doar o escrocherie.

ÎN PAS CU VREMURILE

Vrăjitoarele din România au propriul portal pe net

Dar vrăjitoarele din România ţin pasul cu tehnologia. Au propriul portal, vrajitoare.eu, cu propriile pagini de prezentare, cu datele de contact şi pagina de mulţumiri aduse de cei pe care i-au rezolvat. Unele din vrăjitoarele de pe acest site îţi fac lucrări şi de la distanţă. Le spui numele, vârsta, zodia şi problema ta şi ele purced la treabă. Nu înainte de a le trimite prin poştă nişte bani care să le înlesnească lucrarea. Bani prin poştă

Tamara a cerut să i se trimită prin poştă 200 de lei. Morgana vrea doar 150 de lei, în timp ce Valentina a cerut să fie contactată după terminarea postului, deoarece în această perioadă nu se pot face vrăji. Toate au cerut ca plata să fie făcută în avans, prin mandat poştal. Una a oferit în schimbul banilor un talisman şi o icoană făcătoare de minuni, iar ca bonus nişte mir pe care urma să îl trimită prin colet. Celelalte s-au limitat la rugăciuni şi descântece, cu garanţie 100%. "Dacă vrei să fie bine şi pentru tine şi pentru el trimite banii", a spus o vrăjitoare. Vanessa va fi judecată

NAIVITATE. După ce a fost uşurată de sute de mii de euro, Oana Zăvoranu se războieşte cu vrăjitoarele la televizor FOTO: PLAYBOY

Vrăjitoarele sunt pregătite să facă teste cu Vanessa pentru a vedea dacă aceasta are cu adevărat puteri.

"Vrăji" pentru acasă

Pe site-ul vrajitoare.eu sunt postate câteva farmece şi ritualuri "la liber", pe care le poate face oricine acasă. Iata un exemplu, cea intitulată "aducerea înapoi a persoanei iubite": Materialul necesar

Acest ritual este destinat să vă ajute să obţineţi din nou dragostea persoanei iubite, fie că este vorba de o femeie sau de un bărbat.

Aveţi nevoie de: o masă mică rotundă din lemn, o faţă de masă albă, o lumânare albă, o oglindă, un pahar de vin umplut cu apă pură, o cană de sare grunjoasă, o ceaşcă de cărbune, tămâie Djaoui, fotografia persoanei.

Aşteptaţi până când vine noaptea pentru a vă angaja în acest ritual. Deconectaţi telefonul şi închideţi ferestrele şi uşile, căci trebuie să fie în tăcere absolută. Pe masă puneţi o oglindă şi în faţa ei o lumânare. Puneţi fotografia persoanei împotriva oglinzii, apa, sarea şi cărbunele. În timp ce cărbunele arde, purificaţi-vă cu o baie fierbinte. Puneţi cărbunele peste tămâie şi recitaţi: O, Dumnezeule care împarţi întotdeauna bunătate/ Gata să vezi şi să ierţi/ Dă-ne tu pacea şi binefacerea Ta/ Facă-se voia Ta.

Se toarnă un pic de tămâie pe cărbunele incandescent. Reculegeţi-vă şi gândiţi-vă foarte mult la fiinţa care dorinţi să vină înapoi. Se repetă această operaţie de trei ori în timupl serii. Lăsaţi să ardă toată tămâia şi apoi mergeţi la culcare. Teoretic, dacă aţi făcut acest ritual, trebuie să aveţi veşti de la iubit într-un termen de trei zile. (sursa: vrajitoare.eu) "Toată lumea trebuie să ştie că problemele nu se rezolvă la vrăjitoare. Aceste individe încearcă să profite de naivitate, temeri şi superstiţii. Dacă cineva are cunoştinţă de astfel de cazuri, trebuie să reclame la Poliţie, numai aşa vom putea lua atitudine." Mădălin Ţăranu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Iaşi "Nu există niciun fel de magie care să lucreze cu puterea lui Dumnezeu. Aceste persoane se folosesc de obiecte şi rituri creştine, dar asta e o faţadă menită să păcălească oamenii. Dumnezeu nu acţionează în vieţile noastre în mod magic. Unii dau bani şi vor peste noapte să li se întâmple minuni, fără ca ei să facă ceva. Prin evocarea demonilor şi puterea sugestiei sunt păcăliţi mulţi." Preot Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române CITIŢI ŞI:

  • Dosarul Vrăjitoarelor sau cum dă Tribunalul Ilfov liber la înşelat creduli
  • Oana, Tudy şi Pepe: vrăji pentru ménage à trois!
  • Vrăjitoarele fac magie pe internet. Melisa, colegă de facultate cu Harry Potter
  • Deputatul Nicolae Păun, iniţiatorul unui proiect de lege care interzice practicile oculte în România: Viagra combate orice vrajă!