Evenimentul Zilei > Actualitate > Incidente la frontieră! Patru MINORI, reținuți! Unul dintre ei avea doar 10 ZILE
Incidente la frontieră! Patru MINORI, reținuți! Unul dintre ei avea doar 10 ZILE

Incidente la frontieră! Patru MINORI, reținuți! Unul dintre ei avea doar 10 ZILE

Poliția de frontieră Timișoara a reținut 42 de persoane din Siria, Irak și Pakistan care doreau să intre ilegal în România. Scopul acestora era de a ajunge în vestul Europei, anunță reprezentanții Poliției.

Nouă dintre persoanele depistate erau minori, cel mai mic fiind un bebeluş de numai 10 zile. ''În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Lăţunaş, 12 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării'', precizează Poliţia de Frontieră Timişoara.

''În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 12 cetăţeni din Siria şi nouă din Pakistan, dintre care cincisprezece bărbaţi, două femei şi patru minori, unul fiind bebeluş de 10 zile. Femeia care a născut în urmă cu câteva zile a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei'', menţionează sursa citată.