Procurorul cere închisoare pe viaţă pentru ucigaşii lui Marian Cozma

Procurorul cere închisoare pe viaţă pentru ucigaşii lui Marian Cozma

Procurorul care se ocupă de cazul Marian Cozma, handbalistul român ucis pe 8 februarie 2009 într-un local din oraşul maghiar Veszprem, a cerut ieri, în pledoaria finală a procesului, pedepse cu închisoarea pe viaţă pentru Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo, consideraţi principalii vinovaţi, informează agenţia ungară MTI, citată de Mediafax.ro.

Conform sursei citate, procurorul a mai cerut 20 de ani de închisoare pentru cel de-al treilea suspect în acest caz, Ivan Sztojka.

Raffael Sandor, Nemeth Gyozo şi Ivan Sztojka sunt acuzaţi de uciderea internaţionalului român Marian Cozma şi tentativă de omor în cazul rănirii lui Ivan Pesici, coechipierul lui Marian.

Procurorul a solicitat de asemenea pedeapse de 8 ani de închisoare pentru alţi doi inculpaţi, sub acuzaţia de provocarea de răni care ar fi pus în pericol viaţa şi pedepse de 7 ani şi jumătate de închisoare pentru alte două persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul procesului, Raffael Sandor a declarat că a folosit de două ori cuţitul în noaptea de 8 februarie 2009, însă a precizat că s-a simţit în pericol, după ce fusese lovit în cap.

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, pe 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei.

Marian Cozma avea 26 de ani.