Senatorii au aprobat, astăzi, propunerea legislativă a senatorilor PDL Ion Ruşeţ şi Iulian Urban de modificare a Codului Penal care prevede o pedeapsă cu închisoarea dacă partenerul cu care a întreţinut relaţii sexuale contactează boala şi moare.

Potrivit amendamentelor Comisiei juridice din Senat, aprobate de plen, pedeapsa este de închisoare de la şapte la 15 ani, deşi iniţial, era propusă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

"Transmiterea unei boli venerice prin raport sexual, prin relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex sau prin acte de perversiune sexuală, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA – de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoare de la cinci la 15 ani. Dacă fapta a avut ca urmare decesul victimei, pedeapsa este închisoarea de la şapte la 15 ani", se arată în textul iniţiativei legislative.
CITIŢI ŞI:

  • 30 de ani de la primul caz de SIDA