Începe joaca de-a fotbalul

Începe joaca de-a fotbalul

Încă se mai aud zumzetul enervant al vuvuzelelor şi oftatul tribunei de pe "Nelson Mandela Bay Stadium" la bara uruguayanului Forlan din minutul 120 al finalei mici.

În parcarea din faţa blocului, copiii şi-au luat numele campionilor mondiali. Unul e Iniesta, altul Xavi, ăla mic din poartă e Casillas. La cârciuma din colţul străzii, la o vodcă mică şi la o bere, microbiştii încă mai comentează prestaţia Braziliei, îl bârfesc pe Maradona şi susţin că naţionala lui Lucescu cel mic s-ar fi descurcat mult mai onorabil decât cea a Coreei de Nord.

Amintirea Mondialului african e încă trează pentru consumatorul român de fotbal. Un consumator care, începând de astăzi, are libertatea să aleagă: ori să privească plictisitorul şi jalnicul campionat românesc, ori să rămână cufundat în nostalgia arenelor africane.

Probabil că va alege prima variantă. Din patriotism...

Ne puteți urmări și pe Google News

La mai puţin de două săptămâni de la finala Cupei Mondiale, liga lui Mitică vine ca nuca în perete. Parcă niciodată debutul Ligii I nu a fost programat mai prost. Dar pe cine interesează? Tocmai ce s-a vândut un loc, cel al echipei Internaţional Curtea de Argeş, iar şefii de la Ligă, în frunte cu Mitică Dragomir, au girat târgul cu o seninătate care nu mai miră pe nimeni. După acest episod, tot cu zâmbetul pe buze, şeful LPF a anunţat falimentul fotbalului românesc. Un fotbal care se va juca începând de astăzi, cu mici excepţii, pe arene insalubre, ridicole pentru mileniul trei.

Pentru prima oară în ultimii ani, echipele din Liga 1 n-au mai făcut transferuri spectaculoase. Liga I a importat cu prioritate jucători liberi de contract, a căror valoare nici n-a mai contat. Calificată direct în grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj s-a întărit cu jucători de mâna a doua. Unirea Urziceni a avut pentru cumpărături doar 100.000 de euro, în timp ce Zenit, adversara sa din preliminariile Ligii, a dat 10 milioane pe un atacant. Andone a făcut declaraţia verii: "Faptul că nu am transferat mai nimic a sporit omogenitatea echipei"!

În sezonul care vine nu vom mai avea arbitri străini. Vom avea doar români, serviţi la plic! Aşa că ne vom mulţumi cu fiii lui Avram, cu cei ai lui Costică-Vâlcea, cu băiatul magazinerului de la FRF, cu al lui Crăciunescu, cu nepotul nu mai ştiu cui... "Vrem un campionat liniştit", clamează şefii fotbalului românesc. Declaraţii de complezenţă, făcute înaintea fiecărui nou sezon pentru că, aşa cum ne-am obişnuit, scandalurile vor debuta chiar din prima rundă.