Oferta târgului cuprinde 26 de edituri româneşti și tot atâtea străine, cinci instituţii de învăţământ și cinci agenţii de difuzare de carte, dar şi două firme multimedia.
Vizitatorii vor avea parte de 32 de lansări de carte şi concursuri, o parte din ele fiind organizate împreună cu Primăria Timişoara. Spre exemplu, concursul „Lectura… la doi paşi” caută cei mai buni lectori în rândul elevilor de clasa a XI-a.
Potrivit organizatorilor, e remarcabil faptul că participanţii sunt în număr aşa de mare. „E remarcabil faptul că Târgul Gaudeamus se întâmplă după un 2009 foarte dificil care a fost resimţit în plex pe piaţa editorială din România, şi într-un 2010 care se anunţă şi mai şi. Pe de altă parte e şi un semn de încredere din partea timişorenilor, care în fiecare an şi-au  pregătit resurse importante pentru a cumpăra cărţi”, a punctat Vlad Epstein, directorul Târgului Gaudeamus.
Donații pentru bibliotecile sătești
Accesul în incinta târgului este gratuit, programul fiind de miercuri până vineri între orele 11.00 și 20.00 sâmbătă de la 10.00 la 20.00, iar duminică între 10.00 şi 14.00.
O noutate a târgului, anul acesta este organizarea „Coşului Gaudeamus”, o acţiune prin care se încearcă obţinerea de donaţii de cărţi, fie dintre cele cumpărate ad-hoc, fie din bibliotecile personale ale participanţilor.
Ulterior acestea vor fi donate în cinci biblioteci din mediul rural, de pe aria de acoperire a Radio Timişoara. Prima a fost stabilită, la Topolovăţu Mare, celelate patru urmând să fie identificate împreună cu responsabilii Bibliotecii Judeţene.