Încă un blat din Liga I îngropat la comisii?

Încă un blat din Liga I îngropat la comisii?

Porumboiu a pus pe masa instanţelor sportive dovezile care l-ar incrimina pe Zotta de tentativă de corupţie. Pentru LPF, acestea nu contează.

Sezonul competiţional s-a terminat, aşa cum era de aşteptat, într-un fotbal dominat de mizerie, interese subterane, dosare la DNA şi acuzaţii de corupţie: cu un nou scandal de proporţii. Meciul FC Vaslui - Rapid, scor 2-3, disputat marţi seară, a declanşat un nou cutremur. Adrian Porumboiu, patronul "galben-verzilor", cel care a acuzat dinaintea jocului că rapidistul Constantin Zotta i-a contactat mai mulţi fotbalişti, a reuşit o premieră pentru Liga I. A devenit primul om de fotbal care a redactat un memoriu în care reclamă tentativa de corupţie a unor jucători. Altele primează la comisie "Cei trei care au fost contactaţi de Zotta sunt Sânmărtean, Milanov şi Milisavljevici", a tunat Porumboiu. Fostul arbitru i-a adăugat pe listă pe Denis Zmeu, cel care a greşit flagrant la primul gol al oaspeţilor, şi pe Miloş Pavlovici, sârbul care a căutat cu lumânarea eliminarea încă din prima repriză. "Au mai fost doi care n-au recunoscut că au fost contactaţi de escrocul de Zotta, dar au făcut ce trebuia. Am scris în raportul de joc şi aşteptăm ca organele abilitate să facă dreptate", a răbufnit Porumboiu. Fostul "fluieraş" a dat publicităţii şi sms-urile pe care Zotta le-a trimis jucătorilor. "Te place mult antrenorul nostru, din retur te aşteptăm la noi", i-a scris lui Milanov. "Ţi-am găsit un contract fabulos în Rusia, din iarnă poţi semna!", i-a transmis lui Sânmărtean. "Hai la noi, avem nevoie de tine!", l-a peţit Zotta pe Milisavljevici.

Adrian Porumboiu ne-a declarat ieri că a depus chiar şi declaraţii scrise ale jucătorilor contactaţi. "N-am nicio speranţă de la comisii", simte Porumboiu, deşi după meci părea mult mai încrezător: "E clar, 3-0 şi retrogradarea Rapidului!".

Comisia de Disciplină a LPF urma să se întâlnească aseară şi să studieze raportul de joc şi memoriul depus de FC Vaslui. Un important membru al acestui for nu părea deloc prins de acest caz şi, mai mult, într-o discuţie cu EVZ, s-a interesat de ora de start a meciului Udinese - Juventus, pe care n-ar fi vrut să-l piardă! Şedinţa urma să înceapă la ora 17.00, iar derby-ul din Italia - la ora 19.00! CE SPUNE OBSERVATORUL Paşcu nici usturoi n-a mâncat... Romică Paşcu, observatorul de joc al partidei de la Vaslui, a oferit altă variantă decât cea a lui Adrian Porumboiu. "N-a trecut, domnule, Porumboiu nimic în raport. Eu ce să scriu de blat? Am scris că s-au aprins două fumigene, dar că forţele de ordine şi-au făcut datoria, i-au legitimat imediat pe cei care au aprins fumigenele. Înaintea partidei am discutat cu reprezentanţii celor două cluburi, Ciprian Damian şi Perjă Dănuţ, şi i-am întrebat dacă au ceva de reclamat vizavi de posibile abateri de la etica sportivă. Aşa procedez mereu. I-am întrebat dacă au ceva de adus la cunoştinţă şi reprezentantul Vasluiului mi-a dat o informare în care scria ce a zis Porumboiu, că la data cutare Zotta, fostul preşedinte, i-a contactat pe jucătorii cutare. Am dat acea informare la FRF împreună cu raportul prin intermediul arbitrului de rezervă Dragoş Istrate. Jocul mi-a dat de gândit, dar ce era să scriu? Să judece cine trebuie să judece", ne-a declarat ieri "Break Dance". Porumboiu s-a retrage Adrian Porumboiu a început să ameninţe din nou că se aceasta nu va mai da înapoi. "E o intenţie cât se poate de serioasă. Asta e, ce mai contează banii investiţi în echipă? În viaţă nu se rezumă totul la bani", ne-a mai declarat ieri Adrian Porumboiu, care a tunat marţi seară şi împotriva arbitrajului. Patronul "galben-verzilor" şi-a arătat disponibilitatea de a vinde toate vedetele, iar antrenorul Viorel Hizo are un viitor incert la Vaslui. "Dacă plec eu de la Vaslui, nu vor mai fi salarii peste 10.000 de euro. Yero Bello are acum 20.000 pe lună şi e un jucător mediocru." ADRIAN PORUMBOIU, patron la FC Vaslui 42 de goluri a marcat Wesley în campionat pentru FC Vaslui, fiind cel mai prolific străin din istoria Ligii I la fotbal

Ne puteți urmări și pe Google News