Precum în vremurile pe care le credeam apuse, elevii au fost scoși de la școală și puși să susțină un program artistic în fața oficialităților locale. Este vorba de copiii de la Liceul Teoretic Teiuș și de la Școala generală din Căpud.

O elevă a recitat o poezie-omagiu dedicată primarului Mirel Vasile Hălălai în care era lăudat pentru investiție și este caracterizat drept „tânăr, învățat, cinstit”. Potrivit Potrivit Alba 24, poezia ar fi fost scrisă de un localnic din zonă, Alexandru Salcă, care a ținut să-I mulțumească astfel edilului:

„Străbunii noștri din Căpud/ Treceau podul de la Teiuș/ C-așa a fost lumea lăsată/ Mai redusă câte-o dată/ Și-au trecut primari mai mulți/ Pod peste Mureș n-au făcut/ Promisiuni toți au avut/ Nimeni nu a venit/ Ca să facă ce-au promis/ Și-a venit ziua cea mare,/ C-un primar ca Hălălaie/ Un copil de ceferist/ Tânăr, învățat, cinstit/ Proiectul pod când l-a găsit/ La București l-a și trimis/ Podul s-a construit/ Și satul a înflorit./ O școală modernizată,/ Apă în Căpud băgată./ Domn’ Primar îți mulțumim!/ Sănătate îți dorim!/ Belșug și fericire,/ Să ai parte de iubire!”.

La final, recitatoarea a stârnit aplauzele celor prezenți.  Au urmat alte momente artistice ale elevilor, cântece, dansuri, dar și alte poezii despre satul natal.