Evenimentul Zilei > Justitie > Înarmaţi şi periculoşi. Spărgători cu pistol şi legitimaţii de poliţişti| VIDEO
Înarmaţi şi periculoşi. Spărgători cu pistol şi legitimaţii de poliţişti| VIDEO

Înarmaţi şi periculoşi. Spărgători cu pistol şi legitimaţii de poliţişti| VIDEO

Poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei - Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul I.G.P.R. - Direcţia de Operaţiuni Speciale, au documentat activitatea infracţională a unui grup de tâlhari "specializat" în furturi din locuinţe. Trei dintre infractorii prinşi ieri aveau asupra lor legitimaţii false de poliţişti şi un pistol cu glonţ.

Oamenii legii au reuşit să pună mâna pe bucureşteanul Nicolae B., pe giurgiuveanul Florin D., ambii de 46 de ani, şi pe Viorel B., de 33 de ani, din judeţul Ilfov la scurt timp după ce escaladaseră gardul unei locuinţe din Voluntari-Ilfov.
Poliţiştii aveau informaţii că gruparea din care fac parte cei trei au dat mai multe spargeri în ultimile două luni. Erau vizate, în special, locuinţe luxoase din apropierea Capitalei. Ieri, poliţiştii i-au prins, în jurul orei 17:45, după ce au forţat fereastra unei locuinţe şi au furat din interior mai multe telefoane mobile, o icoana din argint, două ceasuri de mână bărbăteşti, obiecte de îmbrăcăminte şi produse cosmetice, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 26.300 de lei.
Asupra bucureşteanului, anchetatorii au găsit un pistol cu glonţ având un cartuş pe ţeavă şi 6 cartuşe în încărcător, un spray paralizant, două legitimaţii tip poliţie, pe care erau aplicate poza acestuia şi o insignă tip M.A.I.. De asemenea, în autoturismul Volkswagen cu care se deplasau suspecţii, au fost găsite bunurile sustrase din locuinţă, cagule şi diverse scule de spargere.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei. Cei trei au fost reţinuţi, fiind acuzaţi de furt calificat şi nerespectarea  regimului armelor şi muniţiilor. Ei urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News