Editura Evenimentul si Capital

Inalta Curte va judeca incompatibilitatea lui Klaus Iohannis. ÎN ZECE ZILE, ANI şi Iohannis trebuie să-şi prezinte punctul de vedere, apoi urmează DECIZIA

Procesul lui Klaus Iohannis se prelungește
Autor: | | 77 Comentarii | 2445 Vizualizari

Trei judecători de la instanța supremă au decis ca în cazul procesului lui Klaus Iohannis să întocmească un raport în funcție de probele de la dosar și să ceară punctele de vedere ale părților, respectiv ANI și Iohannis.

Astfel, potrivit legii, în termen de zece zile părțile implicate în proces, respectiv Agenția Națională de Integritate și Klaus Iohannis au zece zile la dispoziție să vină cu obiecțiuni la raportul magistraților. Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

Procedura legală de urmat

(1) întocmirea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului; (2) analiza în completul filtru a raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului; (3) comunicarea către părţile cauzei a raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului; (4) formularea de către părţi a unui punct de vedere scris cu privire la raport; (5) examinarea raportului de către completul de filtru, în camera de consiliu, fără citarea părţilor; (6) soluţionarea recursului în completul filtru, fără citarea părţilor, prin pronunţarea uneia dintre următoarele soluţii: anularea recursului; respingerea recursului, ca vădit nefondat; soluţionarea fondului recursului, în cazul în care se constată că este admisibil, iar problema de drept nu este controversată sau face obiectul unei jurisprudenţe constante a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie; (7) în cazul în care nu poate fi pronunţată niciuna dintre soluţiile menţionate la pct.(6), completul de filtru pronunţă, în camera de consiliu, fără citarea părţilor, o încheiere de admitere în principiu a recursului şi fixează termen pentru judecata pe fond a recursului, cu citarea părţilor.

În acest moment, procedura de judecată a recursului a ajuns la punctul 3. Părțile implicate au la dispoziție 10 zile pentru a prezenta puncte de vedere privind această speță.

A câștigat prima rundă

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât să anuleze raportul ANI prin care preşedintele PNL era declarat incompatibil. Indiferent însă de decizia finală de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Klaus Iohannis este convins că va câştiga procesul cu ANI. ”Sunt şi rămân candidatul ACL. Candidatura mea este definitivă. Şi indiferent ce se va întâmpla ea rămâne definitivă. Înalta Curte va stabili un termen, va judeca această speţă şi eu sunt convins că voi câştiga fiindcă speţa mea e foarte clară, nu am fost incompatibil şi nu am absolut deloc de ce să mă tem”, a afirmat liderul PNL.

Liviu Dragnea, IRONIZAT de o vedeta Antena 3. Seful PSD lovit de unde se astepta mai putin! Mesaj FARA PRECEDENT

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI