Evenimentul Zilei > Actualitate > În Târgu-Mureş nu se mai blochează roţile autoturismelor
În Târgu-Mureş nu se mai blochează roţile autoturismelor

În Târgu-Mureş nu se mai blochează roţile autoturismelor

După doi ani de procese, un mureşean a obţinut o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care se interzice blocarea roţilor autoturismelor pe raza municipiului.

Pe 1 martie 2006, Marcel Huciu a făcut o plângere la primărie, împotriva blocării roţii autoturismului său. Întrucât nu a primit niciun răspuns, s-a adresat Tribunalului Mureş, care i-a dat câştig de cauză la sfârşitul lui 2006. Sentinţa a fost însă atacată cu recurs, iar dosarul s-a plimbat de la instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Mureş la Curtea de Apel Târgu-Mureş şi Curtea Constituţională, de unde a fost returnat Curţii de Apel Târgu-Mureş, care a emis în cele din urmă sentinţa favorabilă.

Huciu spune că ar fi putut alege calea mai uşoară în instanţă, prin care decizia s-ar fi aplicat doar pentru el, dar atunci hotărârea de consiliu local nu ar fi fost anulată. „Sunt bucuros că am reuşit să demonstrez că îmi cunosc şi apăr drepturile. Voi face publică această sentinţă în toate localităţile care au astfel de hotărâri de blocare a roţilor. În Târgu-Mureş, am observat că nu se mai blochează roţile din decembrie 2007, dar se taxează în continuare parcarea ilegală pe domeniul public, în baza altei hotărâri de consiliu local, care a modificat hotărârea atacată de mine. Din punctul meu de vedere, şi aceasta e ilegală“, a spus Huciu.