Fost jucator la Sporting Lisabona, rivala celor de la Benfica, atacantul legitimat in prezent la Mainz, in prima liga germana, tine si acum legatura cu prietenii pe care-i are in Portugalia. In 2001, cand a ajuns la Lisabona, transferat fiind de Sporting de la Dinamo, Niculae a locuit in casa lui Nuno Gomes, actualul "varf" de la Benfica. Vila respectiva se afla la doar cinci minute de Oceanul Atlantic, intr-un peisaj de vis, si valoreaza peste un milion de euro.

"Nuno Gomes tocmai plecase la Fiorentina cand eu am ajuns la Sporting. Coechipierul meu Joao Pinto, care a devenit apoi unul dintre cei mai buni prieteni ai mei la Sporting, il cunostea foarte bine pe Nuno Gomes. Mi-a spus ca Nuno are o vila pe care doreste s-o inchirieze si m-a intrebat daca nu vreau sa ma mut eu in ea. Asa am ajuns sa stau un an in casa lui Gomes, fotbalist care in Portugalia este considerat si-acum un sex-simbol. Vila se afla la doar doi pasi de casa lui Joao Pinto. Numai mobila din locuinta lui Gomes valora peste 100.000 de euro. Aveam piscina, una mare si acoperita, precum si alte facilitati… Casa ar costa acum 1,2 milioane de euro. Nu stiu daca mai este a lui Gomes, fiindca el a divortat intre timp si acum e "single"", povesteste Niculae, primul fotbalist roman care a semnat un contract de jucator in care sumele erau exprimate in euro.

"Vulturi" de mici

Niculae explica modul in care Benfica a sedus atatia suporteri. "Intre Sporting si Benfica nu este dusmania dintre Porto si Benfica.
Spre exemplu, un copil al carui tata e suporter al celor de la Sporting si a carui mama e admiratoare a celor de la Benfica primeste la nastere carnet de "socios". Dupa ce mai creste, copilul va alege singur cu ce echipa va tine si va primi abonament de suporter. Benfica a avut grija sa-i apropie pe cei mici si sa devina astfel cea mai iubita echipa din Portugalia. E gruparea cu cei mai multi suporteri platitori din intreaga lume".