În pas cu vremurile: maşină mică şi propulsie alternativă de la Cadillac

În pas cu vremurile: maşină mică şi propulsie alternativă de la Cadillac

Conceptul Cadillac Urban Luxury, prezentat la Salonul auto de la Los Angeles, ar putea intra în producţia de serie pentru a concura "clasicul" britanic Mini.

Deocamdată este doar un concept - cât se poate de spectaculos, e drept - dar, chiar şi aşa, Cadillac Urban Luxury poate reprezenta un nou început pentru celebra marcă americană care se confundă, practic, cu noţiunea de limuzină.

Urban Luxury, conceptul futurist etalat, luna aceasta, la Salonul auto de la Los Angeles, reprezintă o şansă pe care Cadillac nu are voie să o rateze.

Într-o perioadă de popularitate maximă pentru maşinile cât mai compacte şi sistemele de propulsie alternative, mai puţin poluante, un model de serie cu dimensiunile şi tehnica propuse de Urban Luxury ar aşeza Cadillac în rândul producătorilor ancoraţi în prezent şi cu o viziune clară asupra viitorului automobilului.

Cadillac Urban Luxury are doar 3,8 metri lungime şi 1,7 metri lăţime. Conceptul cu patru locuri şi doar două portiere cu deschidere atipică este echipat cu un motor în trei cilindri, de numai un litru, cu asistare electrică - un soi de sistem hibrid, cu alte cuvinte.

Consumul anunţat de Cadillac pentru Urban Luxury este de numai 3 l/100 km.

Deocamdată, nu există nicio informaţie oficială care să indice intenţia producătorului american de a produce o versiune de serie a conceptului.

Singurul personaj implicat în realizarea Cadillac Urban Luxury care a comentat pe marginea viitorului comercial al maşinii a fost designerul ei, britanicul Niki Smart.

"Cadillac a ajuns în poziţia de a produce o asemenea maşină. Avem nevoie de o acoperire cât mai bună a segmentelor, în special pe piaţa din Europa. Succesul de care se bucură Mini este o dovadă a deschiderii manifestate de publicul european", a declarat designerul pentru ediţia online a revistei "Autocar". 

Ne puteți urmări și pe Google News