Evenimentul Zilei > Social > În culisele lui „Ghost Rider Spirit of Vengeance” | VIDEO
În culisele lui „Ghost Rider Spirit of Vengeance” | VIDEO

În culisele lui „Ghost Rider Spirit of Vengeance” | VIDEO

Pe 17 februarie va fi lansat în SUA noul film cu Johnny Blaze. Un jurnalist de la site-ul movieweb a făcut o vizită la filmările din România şi a discutat cu actorii şi cu regizorii.

Continuarea acţiunii din fil­mul din 2007 are loc opt ani mai târziu. Acum,
Johnny Blaze şi-a acceptat soarta şi bea din greu pentru a o compensa. În timp ce călătoreşte prin Europa, întâlneşte un grup de călugări a cărui misiune este protejarea unui băiat, pe numele său Danny Ketch (Fergus Riordan), de tatăl său, Diavolul (Ciarán Hinds). Acesta are intenţia ca, de ziua băiatului, să îi posede corpul.
Distribuţia o include pe Violante Placido, fiica lui Michele Placido, în rolul mamei lui Ketch, pe Idris Elba şi Christopher Lambert, în rolul călugărilor Moreau şi Methodius, şi pe Johnny Whitworth, căruia îi revine personajul negativ Blackout. De regia lungmetrajului "Ghost Rider Spirit of Vengeance" se ocupă cineaştii Mark Neveldine şi Brian Taylor.
APARENŢĂ. Capul lui Johnny Blaze este în flăcări de cum apare pe ecran

Perspectiva asupra regizorilor

"Sunt încântat şi foarte fericit să lucrez cu Mark Neveldine şi Brian Taylor şi să fac parte din viziunea lor asupra filmului, care este complet originală", îi declara în urmă cu un an Nicolas Cage jurnalistului B. Alan Orange. "Pentru mine, capul lui John Blaze e deja în flăcări când îl întâlniţi, dar poziţia lui s-a schimbat radical faţă de filmul anterior. (…) E un personaj complet diferit în atât de multe feluri. Mult mai nervos, mult mai cinic decât în primul «Ghost Rider». În acela, John încerca să se distanţeze şi să se împace cu acel gen de obiceiuri absurde pe care şi le formase pentru a ţine lucrurile sub control. În noul film, deja trăieşte în izolare în România. Când îl întâlniţi, persona lui e foarte diferită", promite Nicolas Cage.
Actorul a discutat şi despre cei doi regizori. "Vreau să vorbesc despre Mark Neveldine timp de un minut. Ce e fascinant la el este că nu seamănă cu niciun regizor cu care am lucrat. Este literalmente cascador în proporţie de 40%. Merge pe patine cu rotile şi cu camerele atârnate de cabluri. Obţine cadre pe care niciun alt regizor nu le poate obţine. Cred că e deştept că a patentat asta pentru că e singurul regizor care face aşa ceva. Îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a obţine cadre extraordinare, pline de adrenalină. E perfect pentru epoca noastră modernă a sporturilor extreme, a dependenţilor de adrenalină şi de skydiving. Mark Neveldine e acel om. El aduce toate astea în cinema", susţine Cage.
Dotări. Cage a avut o motocicletă Yamaha în "Ghost Rider Spirit of Vengeance"

Legătura cu mitologia

Cât despre conflictul om contra Dumnezeu, actorul a povestit de ce tema îl fascinează. "Nu e niciun secret că am fost interesat de mitologie dintotdeauna. Fie că e vorba de legendele cu regele Arthur, de mitologia greacă antică sau de universul Marvel. Mereu a existat o conexiune între mine şi mitologie. Acestea sunt arhetipuri care declanşează emoţii în oameni, dacă sunt conştienţi de asta sau nu, arhetipurile tot au un impact. Cândva mi-am dat seama că, dacă personajul meu e plasat într-un peisaj fantastic, pot deveni cât de violent vreau şi pot genera cât de multă tensiune autentică vreau fără a recurge la violenţă gratuită. Iar aici e vorba de un peisaj fantastic", e de părere Nicolas Cage.
Punctul de vedere al Diavolului
"Bănuiesc că te distrezi cu acest rol. Dar Diavolul există în fiecare din noi, alături de partea noastră luminoasă, de generozitatea noastră", spune Ciarán Hinds. "Nu e un Diavol foarte priceput. Pentru că dacă ar fi fost, ar fi distrus totul, nu e aşa? Dar, pe de altă parte, îl vezi folosindu-şi puterile doar de două ori. În majoritatea timpului, e într-o cursă contra cronometru. E un diavol pe cale de dispariţie, asta e", subliniază actorul.
"Corpul său e în plin colaps şi el se agaţă de faptul că încă are lucrurile sub control şi că se poate descurca cu uşurinţă. Între timp, îi cad corpul şi faţa. El s-a supus slăbiciunii umane alegând să locuiască într-un corp, iar corpul se dezintegrează şi asta îl scoate din minţi. Ideea e că trebuie să găsească «o nouă locuinţă», un receptacul nou în care să se poată regenera şi apoi să pornească în căutarea unor noi aventuri. Asta e călătoria lui. Încearcă să rămână stăpân pe situaţie. Dar ajunge şi în momentul în care, din cauza unei profeţii, intră într-o cursă contra cronometru", detaliază Ciarán Hinds parcursul personajului său. Recunoaşte că nu a văzut nici primul film şi că nici nu a citit BD-uri Marvel.


PERSONAJ COLECTIV. Grupul de călugări care îl protejează pe fiul Diavolului de tatăl lui
CITIȚI ȘI:

  • A apărut primul trailer la "Ghost Rider 2", cu Nicolas Cage, filmat în mare parte în România | VIDEO
  • Nicolas Cage: "Sunt fascinat de forţele oculte"

<iframe width="638" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/vh7hWWakFM4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: