Imperiul Armani se muta pe internet

Imperiul Armani se muta pe internet

Noile colectii de haute-couture ale designerilor celebri nu mai sunt rezervate doar milionarilor in dolari.

Giorgio Armani a prezentat recent o astfel de colectie, live, pe internet.

Colectia „Prive” a designerului italian Giorgio Armani a fost prezentata la Muzeul de Arta Moderna din Paris, dar si in direct, pe internet. Casa de moda a incheiat un acord cu portalul Microsoft msn.com pentru transmiterea in direct, in retea, a evenimentului, dar si pe telefoanele mobile, prin intermediul retelei Cingular, cu acoperire in cea mai mare parte in SUA.

Eveniment dublu

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acum, prin intermediul internetului, le putem oferi tuturor un scaun in primul rand”, a declarat pentru Associated Press designerul italian in varsta de 72 de ani. Armani a devenit astfel primul designer care a incercat sa prezinte publicului larg colectiile sale de haute-couture. Desi publicul-tinta al acestor colectii numara mai putin de 500 de persoane in intreaga lume, evenimentul a fost primit pozitiv, acesta incurajand vanzarile la produsele cosmetice si parfumurile ce poarta marca Armani.

Anna Wintour, editorul-sef al revistei americane „Vogue”, s-a declarat deschisa la orice incercare de prezentare a industriei modei catre un public de masa. „Cred ca este un lucru minunat”, a declarat aceasta pentru Associated Press. Cu ocazia acestui eveniment, Armani si-a lansat si noul magazin deschis la Paris, unul dintre cele mai importante din reteaua sa.

Lansare cu stil

La prezentarea de moda au participat cel putin 600 de invitati de onoare, printre care actritele Cate Blanchett si Katie Holmes, admiratoare ale designerului italian. Holmes a purtat o rochie de mireasa semnata Armani la nunta sa cu Tom Cruise. Potrivit aceleiasi surse, actrita australiana Cate Blanchett a venit special la prezentarea acestei colectii, fiind adusa cu un avion privat de la New Orleans, unde filmeaza impreuna cu Brad Pitt.

Surprize in serie

Intrebata daca va purta o rochie semnata Armani in seara decernarii Premiilor Oscar, actrita a spus ca nu s-a decis inca. „Nu stiu inca, dar cred ca totul este extraordinar aici”, a raspuns ea, citata de Associated Press.

Aceasta prezentare este cea mai recenta surpriza oferita de Armani, dintr-o serie de evenimente din care a facut parte si show-ul de anul trecut din septembrie, la care au participat vedete precum Leonardo DiCaprio, Bono si Beyonce Knowles.

Brand

Colectii celebre pe mapamond

> Armani Exchange este vanduta in magazine ce ofera in exclusivitate haine din aceasta colectie;

> Armani Jeans, jeansi la preturi acceptabile;

> Armani Casa, colectie de piese de mobilier si de accesorii pentru casa;

> Armani Junior, o linie de haine pentru copii;

> Emporio Armani si Armani Collezioni, colectii de haine pret-a-porter;

> Armani Occhiali, rame si ochelari de soare;

>  Giorgio Armani, colectia de top, alias „black label”;

>  Armani Prive, linia haute-couture.