Evenimentul Zilei > Actualitate > Imnul național ar putea fi interpretat înaintea tuturor competițiilor sportive interne
Imnul național ar putea fi interpretat înaintea tuturor competițiilor sportive interne

Imnul național ar putea fi interpretat înaintea tuturor competițiilor sportive interne

Imnul naţional ar putea fi intonat înaintea tururor competiţiilor sportive desfăşurate la nivel naţional. Cel puţin asta prevede un proiect depus de conducerea PSD la Camera Deputaţilor. Iniţativa vine după scandalul imens provocat de MNISTRUL tineretului şi sportului, Elisabeta Lipă, care a declarat că legea nu permite intonarea imnului înaintea competiţiilor sportive interne.

Astfel de momente ar putea deveni o obişnuinţă înaintea competiţiilor sportive oficiale. Asta prevede proiectul de lege depus de social-democraţii Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Marian Neacșu, Florin Pâslaru, Florin Iordache, Gabriela Firea și Mihai Fifor. 

Potrivit expunerii de motive, modificările la legea privind arborarea drapelului României şi intonarea imnului național a fost cerută de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. 

Totul după imensul scandal provocat de o declaraţie a ministrului sportului, Elisabeta Lipă care a susţinut că legea interzice intonarea imnului de stat înaintea competiţiilor interne. Afirmaţiile lui Lipă veneau după incidentele petrecute la un meci de baschet feminin desfăşurat la Sfântul Gheorghe între echipa locală şi Universitatea Cluj. Suporterii gazdelor au cântat atunci imnul Tinutului Secuiesc, moment în care jucătoarele echipei din Cluj şi-au reluat încălzirea. 

Lipă a fost taxată dur pentru aceste declaraţii de suporterii din toată ţară. La un meci de baschet din Târgovişte, fanii au afişat un banner cu mesajul: " Imnul naţional se aude în toată ţara, deşi e interzis de Lipă trădătoare." 

Ulterior, Lipă a revenit asupra afirmaţiilor şi a susţinut că a fost înţeleasă greşit.