Imagini de la protestele din Egipt | FOTO

Imagini de la protestele din Egipt | FOTO

Peste 10.000 de protestatari din Cairo s-au adunat astăzi pe străzile oraşului pentru a participa la manifestări împotriva preşedintelui şi a guvernului. După-amiază, poliţia a deschis focul. Mai multe instituţii au fost incendiate, iar mai multe magazine au fost jefuite. La proteste au fost văzuţi chiar şi copii, alături de mamele lor.

Egiptenii au strigat astăzi, pe străzile din Cairo, "poporul doreşte plecarea preşedintelui". Însă liderul Mubarak nu se lasă cu uşurinţă îndepărtat de la putere.

Sediul Partidului Naţional Democrat aflat la putere a fost incendiat. Televiziunea de stat din Egipt relatează că un înalt responsabil al partidului, Ahmad Ezz, a demisionat. Ezz, un bogat om de afaceri, este un apropiat al fiului preşedintelui egiptean.

Un soldat pe tanc, în centrul oraşului Cairo

Ne puteți urmări și pe Google News

Un protestatar, cu steagul Egiptului pe el, este ajutat de un soldat să se urce pe tanc. Un tânăr aflat în piaţa Tahrir, în timpul protestelor

Un soldat, după o confruntare cu protestatarii în piaţa Tahrir, din Cairo

Mai multe femei care au participat la proteste caută adăopstul unei moschei

La proteste din Cairo au participat chiar şi copii

Un militar s-a alăturat protestelor

Urcaţi pe un tanc, câţiva egipteni scandează "poporul doreşte plecarea preşedintelui".

Proteste în faţa Ambasadei Egiptului din Helsinki, Finlanda Proteste în faţa sediului Ambasadei Egiptului din Beirut Fotografii surprinse de Reuters