Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Iliescu recidivează: Măi, Evenimentule, de ce conteşti Revoluţia?!
Ion Iliescu recidivează: Măi, Evenimentule, de ce conteşti Revoluţia?!

Ion Iliescu recidivează: Măi, Evenimentule, de ce conteşti Revoluţia?!

Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, s-a dezlănţuit ieri împotriva ziarelor care pun sub semnul întrebării felul în care au avut loc evenimentele din Decembrie '89. El a acuzat presa, inclusiv EVZ, că se ocupă de "aberaţii sau false dileme, precum: dacă a fost revoluţie sau lovitură de stat". Iliescu şi revoluţia au fost subiect de controversă şi în Parlament, cu prilejul şedinţei solemne de aniversare a evenimentelor din Decembrie '89.

„Trebuie să constat cu tristeţe şi cu indignare că unii, inclusiv unele publicaţii ca Adevărul, România liberă sau Evenimentul zilei îşi permit o veritabilă campanie negativă, de contestare a Revoluţiei, de denigrare şi calomniere a celor care şi-au asumat atunci şi riscuri şi răspunderi", a declarat Iliescu, conform Realitatea TV.
"Din nou se vehiculează tot felul de aberaţii şi false dileme, precum: dacă a fost Revoluţie sau lovitură de stat", s-a plâns fostul şef al statului în debutul Simpozionului Omagial 2011 organizat de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989.
De indignare, Iliescu citează din Băsescu
Acesta s-a arătat indignat de "acreditarea ideii că diversiunea teroristă ar fi fost inventată de cei ce ne-am constituit în FSN" şi de "născocirea că Revoluţia ar fi fost de inspiraţie străină". "Ce argumente pot susţine o asemenea aberaţie? Logica oricărei calomnii e de a fi fără logică. Cu cât aberaţia e mai mare, cu atât e mai bine, important e să se repete la infinit", a comentat Iliescu.
Liderul PSD a mai apreciat că respectivele materiale de presă "capătă un caracter antinaţional". "Este o campanie nemernică a unor oameni lipsiţi de sentimente fireşti, de mândrie", mai spune Iliescu, care a fost atât de indignat încât a ajuns să dea citate din adversarul numărul unu al USL, Traian Băsescu: "Pentru a parafraza un clasic în viaţă, nu putem spune decât: Să vă fie ruşine", le-a transmis fostul lider al FSN ziariştilor.
Revoluţionarii către Iliescu: Măi criminalule!
Şedinţa solemnă a Parlamentului, menită să aniverseze evenimentele din Decembrie ’89, a fost tulburată de ieşirea furtunoasă din sală a parlamentarilor PSD, după ce preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Doru Mărieş, acesta a declarat, în discursul său, Ion Iliescu este principalul beneficiar al crimelor de la Revoluţie.
"Aţi făcut legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu să fie revoluţionari, că în realitate el este un criminal notoriu, alături de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman şi alţii", a declarat Mărieş, conform mediafax.ro. "Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi va instala la putere FSN". Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a mai spus că niciun guvern de după 1989 nu a dorit să se afle adevărul despre aceste evenimente şi nici un partid nu i-a ajutat prea mult pe revoluţionari.
Afirmaţiile sale au provocat proteste zgomotoase în băncile parlamentarilor PSD, temperate de preşedintele Senatului, Vasile Blaga (PDL), care le-a cerut: "Vă rog, păstraţi liniştea şi când nu vă convine".

"Arătaţi-vă în toată splendoarea, pentru că ăştia sunteţi", comenta între timp Mărieş. Când parlamentarii PSD s-au ridicat să plece, acesta a mai spus că se aştepta la acest gest, pentru că pesediştii "fac parte dintre cei care au tăinuit crima din Decembrie 1989".
Cea mai mare parte a parlamentarilor PSD au rămas pe holul sălii de plen, declarând că vor reveni înăuntru după ce Mărieş va termina de vorbit. "Vine unul ca Mărieş ca să strice această şedinţă solemnă", se plângea liderul grupului PSD, Mircea Duşa.
CITIŢI ŞI:

  • Ziua în care Iliescu s-a albit: "Cum? Există supravieţuitori?" | VIDEO
  • Iaşi şi Timişoara: "Revoluţia" a început acolo unde Iliescu a fost secretar de partid
  • De ce nu au fluierat generalii în faţa lui Ion Iliescu?
  • Cum a luat-o Iliescu ostatică pe Doina Cornea
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: