Evenimentul Zilei > Politica > Sârbu amenință PNL cu schimbarea lui Antonescu de la Senat. Hașotti: PC, partidul alba-neagra, azi e cu mine, mâine cu tine
Sârbu amenință PNL cu schimbarea lui Antonescu de la Senat. Hașotti: PC, partidul alba-neagra, azi e cu mine, mâine cu tine

Sârbu amenință PNL cu schimbarea lui Antonescu de la Senat. Hașotti: PC, partidul alba-neagra, azi e cu mine, mâine cu tine

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, i-a avertizat pe liberali să evite situația unui vot în Senat pentru scaunul lui Crin Antonescu, potrivit stiripesurse.ro.În replică, Puiu Hașotti a spus că Ilie Sârbu "exagerează din ce în ce mai des", și că liberalii nu acceptă ca PC, un partid de 1% să dețină o funcție de vicepremier.

"Dacă se ajunge la chestia asta, nu vă bazaţi pe senatori, că majoritatea o avem noi. Deci nu vă duceţi pe zone din astea….Noi avem majoritatea absolută, putem face orice schimbare. Nu se pune problema, dar nu vrem să ajungem în situaţia asta", a declarat Ilie Sârbu la Antena 3, în emisiune fiind prezent ministrul PNL Mihai Voicu.

“Ne-aţi încrâncenat şi pe noi", a mai spus Ilie Sârbu despre faptul că PNL nu vrea ca PC să aibă vicepremier.

Hașotti: PC, partidul alba-neagra
În replică, într-o intervenție la postul B1 Tv, liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti a spus că el speră că problemele vor fi rezolvate la nivelul USL, și că Ilie Sârbu "exagerează din ce în ce mai des". 
"La începutul legislaturii, s-a convenit ca UNPR să aibă o funcție de vicepremier, respectiv Gabriel Oprea. A fost un pic forțat pentru că UNPR nu are grupuri parlamentare. Acum și PC , acest partid alba-neagra, azi e cu mine, mâine cu tine – nu se poate ca un partid cotat cu 1% să aibă funcție de vicepremier ", a declarat Hașotti.
Potrivit acestuia, din moment ce există USL, nu se poate ca USD să "însemne mai mult".
Revocarea din funcție
Revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor, în cel puţin una din următoarele împrejurări: a) încalcă prevederile Constituţiei; b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului şedinţelor comune.
De asemenea, revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului poate fi propusă şi de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.

Propunerea de revocare se prezintă în plenul Senatului. Dacă propunerea de revocare este aprobată prin votul secret al majorităţii senatorilor, funcţia de preşedinte devine vacantă şi, imediat, se organizează alegeri.

PSD are majoritate simplă în Senat atât în plen cât şi în Biroul Permanent al Senatului.

În acest moment, la Senat, PSD și PC au în total 84 de voturi, iar pentru majoritate simplă le mai trebuie două voturi. Le pot lua de la UDMR (8 senatori), PDL sau de la cei 5 independenți.

CITIȚI ȘI 

  • Daniel Constantin îi dă replica lui Crin Antonescu: "Facem noi politica bunului simţ dacă pentru el e slogan gol de conţinut" 
  • Conducerea USL NU a ajuns nici azi la o soluție în privința lui Iohannis. Ponta cere un post de vicepremier pentru Daniel Constantin. PNL nu e de acord
  • Crin Antonescu, atac la adresa lui Ponta: Nu eu m-am dus să îmi dea Barroso lista de comenzi, ca la chelneri
  • Ședință de urgență a USL. Antonescu și Ponta NU s-au înțeles în privința mandatului lui Iohannis. Noul cabinet va cere un vot în Parlament
  • Sondaj INSCOP: Ponta l-ar bate pe Antonescu, într-o confruntare în turul doi al alegerilor prezidenţiale
  • Sondaj CSCI. Românii l-ar prefera pe Victor Ponta lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale
  • Crin Antonescu, despre DISPUTA din jurul lui Klaus Iohannis: „Nimeni nu a solicitat vreo ordonanţă Guvernului ca să rămână primar”
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: