Într-un interviu publicat în ediţia de ieri a cotidianului italian "La Stampa", Ilie Năstase a făcut o declaraţie surprinzătoare.
"Am fost acuzat dintotdeauna că sunt ţigan. E adevărat, sunt un ţigan român! Şi sunt mândru de asta", susţin italienii că le-ar fi mărturisit "Nasty", personaj care, în 2010, a cerut public deportarea ţiganilor în Harghita, fiind ulterior amendat de CNCD.
"Ilie nu e ţigan"
Contactat telefonic de EVZ, Ilie Năstase a negat însă că şi-a recunoscut aşa-zisa origine rromă.
"Ce dracu’, aţi înnebunit cu toţii? Chiar nu ştiţi, după 66 de ani, dacă sunt ţigan sau român?", a luat foc "Nasty".
"N-am declarat niciodată că sunt ţigan. Le-am spus italienilor doar ceva de genul: «Da, dom’ne, suntem cu toţii ţigani, că tot ne faceţi voi aşa. Îl faceţi ţigan şi pe Cristi Chivu, îl faceţi şi pe Adi Mutu… Şi voi sunteţi macaronari, aşa vă spune toată lumea»", ne-a mai zis fostul tenismen.
Alt Ilie a recunoscut
Deputatul Mădălin Voicu, un membru marcant al comunităţii rrome, a precizat că Ilie Năstase nu face parte din această etnie: "Ilie nu e ţigan, îl cunosc de 40 de ani. Sunt destui sportivi care sunt ţigani, dar unii nu vor să recunoască, deoarece acest termen are în România un înţeles peiorativ. Chiar şi aşa, Ilie Dumitrescu nu şi-a ascuns niciodată originea. Despre Mircea Lucescu, eu am spus că aparţine etniei noastre, dar el zice că nu".
CONTRADICŢII
"Am fost acuzat dintotdeauna că sunt ţigan. E adevărat, sunt un ţigan român şi mă mândresc cu asta!"
ILIE NĂSTASE, declaraţie apărută în "La Stampa"

"Le-am spus italienilor doar ceva de genul: «Da, dom’ne, suntem cu toţii ţigani, că tot ne faceţi voi aşa»!"
ILIE NĂSTASE, declaraţie acordată ieri pentru EVZ