Ilie Nastase a glumit cu actorul Cuba Gooding Jr.

Ilie Nastase a glumit cu actorul Cuba Gooding Jr.

Gala "Laureus World Sports Awards 2007", un fel de Oscar al sportului mondial, a reunit luni seara, la Palatul "Sant Jordi" din Barcelona, o sumedenie de VIP-uri.

Alaturi de Regele Juan Carlos al Spaniei si de Printul Albert de Monaco au stat Nadia Comaneci si Ilie Nastase, cei mai cunoscuti romani peste hotare si, totodata, doi dintre cei 44 de membri ai juriului.

Ilie Nastase a fost cel care a inmanat premiul pentru cea mai buna echipa din lume in 2006, reprezentativa de fotbal a Italiei, campioana mondiala, trofeul fiind ridicat de Alessandro del Piero, starul de la Juventus Torino.

„A fost o gala frumoasa, ca de obicei. Cu o zi inainte am luat micul dejun cu Regele Juan Carlos, care este alaturi de noi in proiectul Laureus. Este un om admirabil, cu care am discutat amical. Pe scena am facut cateva glume cu actorul american Cuba Gooding Jr. (n.r. - castigator al unui Oscar pentru rol secundar in filmul „Jerry Maguire”), care a prezentat gala.

Rulau imagini cu foste glorii ale tenisului si, la un moment dat, pe ecran a aparut Jimmy Connors. M-a intrebat cine e!”, ne-a povestit razand Ilie Nastase, care a fost insotit in capitala Catalunyei de sotia sa, Amalia, si de Charlotte, una dintre fiicele sale.

Atmosfera a fost intretinuta de trupa britanica Sugababes, iar printre numele „grele” prezente s-au numarat actorii Morgan Freeman si Eva Longoria, modelul Valeria Mazza si dansatorul Joaquin Cortes. In plus, la Barcelona s-a aflat „toata frunza cea vestita” a sportului: Franz Beckenbauer, Johan Cruyff, Boris Becker, Serghei Bubka, Bobby Charlton, Sebastian Coe, Mark Spitz, Monica Seles si Alberto Tomba.

Marele castigator al galei, tenismenul elvetian Roger Federer, desemnat, pentru a treia oara consecutiv, cel mai bun sportiv al anului a fost insa absent.

Laureatii

Castigatorii Laureus Awards

> Sportivul anului: Roger Federer (Elvetia / tenis) > Sportiva anului: Elena Isinbaieva (Rusia / atletism) > Echipa anului: Italia (fotbal) > Revelatia anului: Amelie Mauresmo (Franta / tenis) > Cea mai spectaculoasa revenire: Serena Williams (SUA / tenis) > Pentru spirit sportiv: FC Barcelona (Spania / fotbal) > Pentru intreaga cariera: Franz Beckenbauer (Germania / fotbal)

Ne puteți urmări și pe Google News