Ilie Năstase a fost la o distanţă de 0,01 mg/l de un dosar penal

Ilie Năstase a fost la o distanţă de 0,01 mg/l de un dosar penal

Dacă etilotestul în care a suflat, atunci când a fost prins băut, la volan, de către Poliţia Rutieră, ar fi indicat o concentraţie cu 0,01 (mg/l de alcool pur în aerul expiorat) mai mare, Ilie Năstase s-ar fi ales cu dosar penal.

Specialiştii spun că Ilie Năstase se poate considera norocos, căci a fost la un pas de a se alege cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice. Concret, ar fi fost suficient ca etilotestul să indice o concentraţie de 0,41 miligrame/litru de alcool pur în aerul expirat. Astfel, cum aparatul a indicat 0,40 mg/l, Ilie Năstase a fost la 0,01 mg/l de un dosar penal.

Dacă aparatul ar fi indicat o concentraţie de 0,41 mg/l, Ilie Năstase ar fi fost condus la sediul Institutului de Medicină Legală (IML) Bucureşti, în vederea recoltării de probe biologice, adică de sânge, pentru stabilirea, cu exactitate, a alcoolemiei sale. Implicit, pe numele fostului mare tenisman s-ar fi întocmit dosar penal.

Aparatele de tip etilotest indică, de regulă, o valoare de alcool pur în aerul expirat la jumătate faţă de concentraţia de alcool din sânge. Adică Ilie Năstase avea în jur de 0,8 miligrame/litru la mie concentraţia de alcool în sânge, atunci când a fost oprit de Poliţia Rutieră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit legislaţiei româneşti 0,81 miligrame/litru la mie concentraţie de alcool în sânge este limita inferioară a încadrării faptei, din contravenţie, în infracţiune.

A făcut şi scandal Tras pe dreapta, noaptea trecută, de un echipaj de poliţie în faţa ambasadei Chinei, Ilie Năstase a rămas fără permis de conducere timp de trei luni, după ce s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,40 la mie.

"În cursul unei acţiuni organizate de Poliţia Capitalei, Năstase a fost depistat în trafic, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o concentraţie de 0,40, aşa cum a relevat-o etilotestul, fapt pentru care a fost sancţionat cu suspendarea permisului de concudere pentru o perioadă de 90 de zile, iar datorită faptului că în momentul în care a fost oprit în trafic a avut o atitudine, hai să spunem, nu foarte amabilă, s-a luat şi măsura sancţionării contravenţionale conf legii 61, privind tulburarea ordinii şi liniştii publice", a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei. CITIŢI ŞI:

  • Ilie Năstase, prins băut la volan. "Cred că plec din ţară!"