Ilie Dumitrescu a demisionat: "Nu am fost dorit la Steaua!"

Ilie Dumitrescu a demisionat: "Nu am fost dorit la Steaua!"

Steaua nu a putut trece de lanterna roşie, Astra Ploieşti, remizând, scor 1-1, la capătul unui nou meci slab. La sfârşitul meciului din Ghencea, fanii Stelei i-au cerut demisia antrenorului Ilie Dumitrescu. Acesta a hotărât să părăsească gruparea "roş-albastră"!

Steaua a fost lăsată aseară în beznă de Astra Ploieşti, scor 1-1. Supărat că fanii au strigat împotriva lui, antrenorul şi-a dat demisia în direct la televizor.

Călcată în picioare pe terenurile din Europa şi în anumite partide din Liga I la fotbal, Steaua s-a făcut de râs şi aseară, la meciul cu Astra Ploieşti, o nou-promovată care ocupa înaintea jocului ultima poziţie în clasament.

O victorie ar fi propulsat pe "roş-albaştrii" pe prima poziţie, însă acest rezultat a produs un cutremur în Ghencea, spectatorii cerându-i demisia lui Ilie Dumitrescu la final.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • În timp ce patronul dădea declaraţii la GSP TV, tehnicianul a intrat în direct la Digi Sport, canal de la care a fost "pescuit" de Gigi Becali, anunţându-şi plecarea: "Eu nu rămân acolo unde nu sunt dorit şi nu sunt iubit. N-au încredere în mine. Îmi dau demisia! Am o singură viaţă, o familie, iar cei care au avut un obiectiv clar cu mine, au reuşit! Nu meritam acest tratament. Le-am spus jucătorilor că am încredere în ei şi vreau ca stadionul să fie plin la partida următoare".

Gigi a văzut meciul la televizor, iar la final nu şi-a putut ascunde dezamăgirea. Gigi Becali a acceptat demisia lui Ilie Dumitrescu şi a anunţat că la meciul de Cupa României pe bancă va sta Edi Iordănescu, fiul lui Anghel Iordănescu, care a fost secundul lui Ilie.

Gigi a recunoscut la finalul meciului că a încercat să-i facă echipa lui Ilie Dumitrescu. "Îi mulţumesc lui Ilie. Va fi prietenul meu. Orice antrenor care vine la Steaua trebuie să facă performanţă, dar să nu încerce să fie geniu, pentru că geniul mai greşeşte" Gigi Becali Ilie Dumitrescu a venit la Steaua în etapa a patra de campionat. "E problema lui Ilie dacă şi-a dat demisia. N-am nicio soluţie", a reacţionat Becali. "L-am rugat să joace cu Brandan pe stânga, dar nu a vrut", a dezvăluit Becali faptul că s-a amestecat şi de această dată în viaţa echipei şi a dat de înţeles că oricum l-ar fi dat afară pe Ilie Dumitrescu.

  • După ce s-a aflat că West Bromwich, club la care joacă Gabriel Tamaş, este pe urmele steliştilor Cristi Tănase şi Bogdan Stancu, Becali şi-a umflat iarăşi muşchii: "Nu vând jucători. Nu pleacă niciun om important, poate să vină şi Real Madrid cu oferte".
  • La ora la care Steaua remiza cu Astra, Victor Piţurcă, cel căruia Ilie Dumitrescu îi luase locul, semna un contract pe trei ani cu Universitatea Craiova.

Dragomir: "Ar trebui să-l pună pe Ienei până în iarnă"

  • Meciul trebuia să fie o sărbătoare. La îndemnul lansat de la staţia de amplificare, spectatorii au aplaudat echipa pentru evoluţia de la Lievrpool.
  • "Ar trebui să-l pună pe Ienei până în iană", este de părere Dumitru Dragomir, preşedinte LPF.
  • După gafa de la Liverpool, stoperul Octavian Abrudan nu a prins nici banca de rezerve la partida de aseară.
  • Înainte de startul partidei, judoka Alina Dumitru a fost răsplătită de Helmuth Duckadam, preşedintele Stelei, pentru locul trei ocupat la Campionatul European recent încheiat. Sportiva a primit un tricou personalizat.
  • Pe toată durata primei reprize, Ilie Dumitrescu a stat cu gura pe fundaşul Bonfim. Brazilianului adus de la Timişoara i s-a reproşat poziţia avută la anumite faze. Şi Tibor Selymes, tehnicianul Astrei, s-a agitat pe margine, urmărind jocul în picioare.

DECLARAŢII: Ilie Dumitrescu: "Nu o să-i puteţi lua echipa lui Gigi Becali"

  • "În viaţa unui antrenor sunt momente de genul acesta.  Cred că Ilie greşeşte cu demisia, dar în viaţa unui antrenor sunt momente de genul acesta. Nu îmi vine să cred că a renunţat. Probabil că Gigi i-a spus lui Ilie să bage anumiţi jucători şi dacă Ilie a refuzat, s-a produs o ruptură. Este posibil.", Emeric Ienei (fost antrenor la Steaua)
  • "Cred că e o declaraţie la cald. E foarte afectat de tratamentul la care a fost supus după acest meci. Acum aşteptăm, noaptea e un sfetnic bun, o să încercăm să discutăm să vedem. Doar domnul Becali poate să-l întoarcă. A fost un rezultat slab, dar am făcut şi cel mai slab joc. Ilie nu e vinovat, nu a jucat el.", Helmuth Duckadam (preşedinte Steaua)
  • "Renunţ din cauza suporterilor. Nu pot sta într-un loc în care nu sunt iubit. Le mulţumesc suporterilor că şi-au susţinut echipa. Nu sunt fericit pentru exprimarea echipei, dar nu merit un astfel de tratament. Nu merit asta. Am venit cu inima deschisă, dar nu sunt dorit. Suporterii şi-au atins scopul, dar să ştie că nu vor lua echipa de la Gigi Becali. Gigi nu va lăsa echipa niciodată. Nu o să-i puteţi lua echipa lui Gigi Becali decât dacă, Doamne fereşte, i se întâmplă ceva. E acţionar majoritar", Ilie Dumitrescu, la finalul meciului.

 LIGA I: Etapa a 8-a - Rezultate

Steaua Bucureşti - Astra Ploieşti 1-1 Kapetanos (17) / Măţel (71)

Steaua: Tătăruşanu 6 - Bonfim 5 (74, Răduţ 5), Galamaz 6, Geraldo 6, Latovlevici 7, Bicfalvi 6, Brandan 5, Nicoliţă 5, B. Stancu 5, Cr. Tănase 5, Kapetanos 7 (81, Bilaşco). Antrenor: Ilie Dumitrescu.

Astra: Miron 6 - Măţel 7, Nogo 6, L. Goian 7, Mihalache 6, Seto 7, Fl. Pătraşcu 6, Paulinho 6 (69, Lukacs 6), Cl. Tudor 6 (28, Strătilă 7), Fatai 7, Miranda 6 (90, Bornosuzov). Antrenor: Tibor Selymes.

Arbitri: R. Dumitru 6 - Oct. Şovre 6, S. Slabu 6. Stadion: "Steaua" - Bucureşti; Spectatori: 8.000.

MARCAJ. Japonezul Seto s-a ţinut scai de Cristi Tănase şi a provocat schimbarea antrenorului la Steaua Foto: Codrin Prisecaru