Ilie Carabulea: "Am venit ca martor"

Ilie Carabulea: "Am venit ca martor"

După patru ore de audieri la DNA Alba, magnatul Ilie Carabulea a afirmat că nu a fost citat ca învinuit în dosarul în care prim-procurorul sibian Florin Apostu este cercetat pentru corupţie.

Magnatul sibian Ilie Carabulea a petrecut ieri aproape patru ore în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Alba-Iulia. Carabulea a fost citat de procurori în dosarul în care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, e cercetat în stare de libertate pentru luare de mită, şantaj şi fals.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Apostu ar fi primit mită de la Ilie Carabulea un autoturism marca Audi, în schimbul căruia trebuia să intervină în favoarea acestuia pe lângă procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.

"Poveşti de adormit copiii"

Ne puteți urmări și pe Google News

La ieşirea de la audieri, Ilie Carabulea a declarat doar că a fost chemat în calitate de martor şi că a venit la Alba-Iulia pentru că îi place oraşul. Vădit deranjat de interesul jurnaliştilor şi de întrebările privind relaţia cu primprocurorul Florin Apostu, Carabulea i-a adresat injurii unui cameraman, iar pe altul l-a bruscat. După care s-a urcat într-un autoturism în care se afla şi avocatul sibian Nicolae Ucă, cel care îl reprezintă în chestiuni juridice.

Ţinând cont de faptul că şi Nicolae Ucă a fost citat de DNA Alba în acelaşi dosar, Ilie Carabulea a apelat la serviciile unui avocat renumit din Alba-Iulia, Mihai Baco, consilier local din partea PDL.

"Am povestit şi am băut cafele. Au avut loc şi audieri, care au durat o oră şi jumătate, maxim două. E un balon de săpun, nimic altceva. Chiar nu-i nimic. Poveşti de adormit copiii", a declarat la finalul audierilor Mihai Baco, fără a explica însă dacă clientul său a fost citat în calitate de martor sau de învinuit.

Tot ieri a fost audiat şi avocatul Nicolae Ucă. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Ucă a refuzat să facă orice fel de declaraţii în faţa procurorilor.