De altfel, el a susţinut în campania electorală ruperea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi aderarea la Uniunea Eurasiatică a Moscovei.

Întrevederea a fost anunţată după discuţiile de sâmbătă dimineaţă cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care a reuşit să ajungă la Chişinău cu mare greutate și întârziere. Avionul lui Ropgozin a trecut pe deasupra României şi Ungariei, deşi are interdicţie să intre în spaţiul aerian al Uniunii Europene. Presa a relatat pe larg acest incident. Mai multe detalii AICI

Dodon a depus, vineri, jurământul ca preşedinte al Republicii Moldova, dupa victoria în alegerile de pe 13 noiembrie. Ceremonia a fost boicotată de liderii liberalilor, ai liberal-democraţilor şi de deputaţii comunişti.

În discursul de inaugurare, Igor Dodon a declarat că îşi doreşte să fie un preşedinte al tuturor, să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor, dar şi a mediului de afaceri. El a anunţat că va crea un consiliu economic şi va avea un consilier care se va ocupa de cetăţenii din diaspora. Igor Dodon a accentuat tema statalităţii seculare a Republicii Moldova. În limba rusă a vorbit despre necesitatea restabilirii relaţiilor cu Federaţia Rusă, iar în română despre relaţii bune cu toate statele. Totodată, el a spus că va depune toate eforturile pentru reglementarea conflictului transnistrean.