Evenimentul Zilei > Actualitate > IFA, Berlin. Philips lansează monitoare cu lumină albastră relaxantă şi 3D
IFA, Berlin. Philips lansează monitoare cu lumină albastră relaxantă şi 3D

IFA, Berlin. Philips lansează monitoare cu lumină albastră relaxantă şi 3D

Olandezii au lansat o serie de noi monitoare şi tehnologii de display la IFA, Berlin, târgul consumatorilor de electronice

Monitorul Philips cu tehnologia Ergo Sensor are o tehnologie care recunoaşte poziţia utilizatorului din punct de vedere ergonomic. Ajunge la acest rezultat calculând poziţia feţei în raport cu monitorul. Această tehnologie inteligentă funcţionează cu ajutorul unei camere CMOS echipată cu un procesor.

Imaginile obţinute în acest fel sunt analizate de un software ce se axează pe interacţiunea dintre oameni şi mediul înconjurător. Recomandările pe care le face despre pozitia utilizatorilor sau timpul pe care îl petrec în faţa monitorului pot preveni oboseala şi durerile de spate şi multe alte probleme de sănătate.

Un monitor ce fură privirile

Alături de ErgoSensor a fost prezentat noul monitor din gama Moda, echipat cu tehnologia LightFrame. LightFrame este o ramă ce înconjoară monitorul, emiţând o lumină albastră liniştitoare, ce stimulează modul în care utilizatorul priveşte. Design-ul gamei Moda dă noilor monitoare de 16:9 un aspect special ce evidenţiază trend-urile digitale curente. Are un înveliş subţire, iar baza stabilă este din aluminium. Finisajele sunt glossy în două tonuri de culoare, alb şi negru.

În cadrul IFA a fost prezentat şi monitorul de gaming 3D de 27 inci. Cei pasionaţi de jocuri se pot bucara de experienţa tridimensională pe un monitor LCD full-HD de 16:9. Acesta este echipat cu TouchControl şi SmartImage, iar ochelarii sunt oferiţi gratuit.