România joacă, joi, de la ora 21.45 (în direct la PRO TV) un meci crucial pentru calificarea la Euro 2020. Pe „Arena Națională”, elevii lui Cosmin Contra înfruntă Spania, lidera grupei F. O forță a fotbalului mondial, „Furia Roja” a avut mari probleme la nivelul băncii tehnice, în ultimul an. Problemele au început anul trecut, cu câteva zile înaintea debutului la Campionatul Mondial.

Selecționerul Julen Lopetegui a fost dat afară pentru că a semnat cu Real Madrid. El avea să fie concediat și de „galactici”, în toamna anului trecut. Oficialii federației au considerat că jucătorii nu se vor mai putea concentra la ceea ce au de făcut în Rusia, în condițiile în care știu că antrenorul va pleca după turneul final. Așa că au decis să-l înlocuiască, iar varianta cea mai la îndemână a fost Fernando Hierro.

Șocul s-a văzut din plin și ibericii nu au trecut de optimile de finală, pentru că au fost eliminați de ruși (1-1 și 3-4 după executarea loviturilor de departajare). Așa că Hierro n-a mai fost păstrat pe banca tehnică și a fost înlocuit de Luis Enrique, fostul tehnician al Barcelonei. Spania a evoluat cu noul selecționer în Liga Națiunilor și a început în acest an campania de calificare la Euro. În Grupa F, ibericii au obținut patru victorii în patru meciuri: 2-1 cu Norvegia, 2-0 cu Malta, 4-1 cu Feroe și 3-0 cu Suedia. Însă, la jumătatea lunii iunie, Enrique a demisionat subit.

Dramă pentru Luis Enrique: și-a pierdut fiica

Antrenorul n-a dat explicații, dar decizia sa a dat de bănuit că are probleme în familie. Locul fostului internațional a fost luat de „secundul” său, Roberto Moreno, cel care va debuta contra României, pe „Arena Națională”.

Săptămâna trecută s-a aflat și motivul pentru care Enrique a renunțat la reprezentativa iberică. Fiica sa, Xana, în vârstă de 9 ani, a decedat după ce în ultimele luni a luptat cu o boală necruțătoare. Așa că ibericii, favoriți ai grupei, vor evolua sub comanda celui de-al patrulea selecționer din ultimul an. Faptul este fără precedent în istoria fotbalului spaniol.

Te-ar putea interesa și: