Iată de ce Buffett este bogat. VEZI ce investiţii reuşite a făcut

Iată de ce Buffett este bogat. VEZI ce investiţii reuşite a făcut

Vehicolul de investiţii al miliardarului american Warren Buffett, Berkshire Hathaway, trece prin cea mai bună perioadă a sa din ultimul an. Acţiunile companiei lui Buffett se află la maximul ultimelor 13 luni, pe fondul creşterii cotaţiilor acţiunilor unde aceasta are investiţii, în special ale băncilor, scrie Bloomberg.

Buffett, în vârstă de 81 de ani, a declarat, luna trecută, că băncile americane au "lichiditate care le iese pe urechi" şi sunt într-o formă mai bună decât rivalele lor din Europa, care, în această perioadă, luptă cu criza datoriilor. Firma sa din Omaha, Nebraska, a adăugat deţinerilor sale acţini Wells Fargo, iar, anul trecut, a investit 5 miliarde de euro în Bank of America.

Portofoliul Berkshire include, de asemenea, acţiuni în International Business Machines Corp., Coca-Cola, American Express, M&T Bank, Procter&Gamble, IBM, ConocoPhillips, Johnson&Johnson, Kraft Foods, Tesco, Sanofi-Aventis, Wal-Mart Stores etc. Întregul portofoliu al vehicului de investiţii al miliardarului a fost evaluat, la finele lunii martie a acestui an, la 89,1 miliarde de dolari.

Cine va moşteni imperiul?

Ne puteți urmări și pe Google News

Warren Buffett a construit Berkshire Hathaway dintr-o fabrică de textile falimentară, transformând-o într-o companie evaluată la peste 200 miliarde de dolari şi care vinde produse de la asigurări la îngheţată. Acum, Buffett se pregăteşte de o eventuală retragere. Acesta a declarat că fiul său, Howard, un director din Berkshire, va păstra cultura actuală în calitate de preşedinte non-executiv, în timp ce board-ul a numit succesorul în funcţie de CEO, precum şi două persoane de rezervă.

Supravegherea portofoliului de investiţii va cădea în sarcina lui Ted Weschler şi a lui Todd Combs, foşti manageri de fonduri de hedging pe care Buffett i-a angajat în ultimii doi ani.