Iarnă grea în Europa | VIDEO

Iarnă grea în Europa | VIDEO

Zăpadă căzută din abundenţă a adus şi probleme în transporturile din Marea Britanie, mai ales în Scoţia, unde trei aeroporturi au fost parţial închise, scrie Euronews.

Şi în Germania numeroşi pasageri au rămas blocaţi în aeroportul de la Frankfurt timp de mai multe ore, cum aeronavele nu au putut decola. Pe aeroportul din Munchen aproximativ 133 de zboruri au fost anulate ieri şi aproximativ 100 au avut întârzieri de cel puţin o oră, scrie Agerpres. Haos a fost şi în traficul rutier. În Bavaria, din cauza poleiului, mai multe autoturisme şi camioane au derapat şi au blocat circulaţia. N-au lipsit nici ciocnirile în lanţ. Cod portocaliu în Spania Acelaşi scenariu şi în Cehia. Şi aici au avut loc numeroase accidente rutiere din cauza şoselelor transformate în patinoare. Ninsoarea a dus la înteruperea alimentării cu energie electrică în mai multe departamente din Franţa. Iarnă în toată regula e şi în Spania. Aici e cod portocaliu în 35 de provincii. Iar în unele regiuni, mercurul din termometre a coborât sb 10 grade Celsius.

Cod galben de ninsori şi polei în România Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Munteniei au primit o avertizare de cod galben de ninsori, polei şi vânt. Administraţia Naţională de Meteorologie va menţine această avertizare pentru zilele de 1 şi 2 decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News