Afaceristul Marian Iancu, finanţatorul echipei de fotbal Poli Timişoara, n-a glumit atunci când a spus, după retrogradarea clubului în Liga a II-a, că va vinde toţi jucătorii importanţi. Rând pe rând, Dan Alexa, Ovidiu Burcă, Alexandru Bourceanu, Sorin Ghionea, Stefan Nikolici sau Costel Pantilimon au părăsit gruparea bănăţeană, iar recent, pe această listă s-a înscris şi Dorin Goga.
Atacantul va fi cedat la celebra grupare portugheză Benfica Lisabona, pentru a stinge datoria de 1,3 milioane de euro pe care bănăţenii o au către lusitani în urma transferului lui Laszlo Sepsi. De altfel, această datorie a constituit unul dintre motivele pentru care gruparea "violetă" n-a primit licenţa pentru sezonul viitor al Ligii I şi a fost exclusă din cupele europene.
"E o consolare a omului sărac"
Deşi Poli Timişoara se dezintegrează pe zi ce trece, şefii clublui nu se arată deloc îngrijoraţi. Dimpotrivă, se fălesc cu faptul că au cedat jucători unor formaţii renumite în fotbalul mondial, precum Manchester City (Costel Pantilimon) şi Benfica Lisabona (Dorin Goga). "O să mai realizăm în următoarele zile un transfer important", se bătea cu pumnii în piept managerul Daniel Stanciu, după ce "Panti" a semnat cu "cetăţenii".
"Probabil că eram prea tari pentru campionatul ăsta. Am ieşit învingători morali din disputa asta, dar mai interesează pe cineva?", nu s-a lăsat mai prejos nici preşedintele Gheorghe Chivorchian, care continuă să vadă un complot al FRF în retrogradarea bănăţenilor, uitând însă de greşelile manageriale ale şefului său, Marian Iancu.
Ion V. Ionescu, fost antrenor al lui Poli, are o altă opinie. "I-ai dezvoltat pe jucători, ai investit în ei şi acum îi pierzi, lăudândute că i-ai dat la Manchester City sau la Benfica… E o consolare a omului sărac", a spus Jackie Ionescu ieri, la Sport.ro.
12 jucători
a pierdut Poli Timişoara în această vară, după neprimirea licenţei pentru Liga I