Evenimentul Zilei > International > Hrană contra sex cu minore: soldaţi ONU din Benin, anchetaţi pentru abuz sexual
Hrană contra sex cu minore: soldaţi ONU din Benin, anchetaţi pentru abuz sexual

Hrană contra sex cu minore: soldaţi ONU din Benin, anchetaţi pentru abuz sexual

Militari din corpul ONU de menţinere a păcii din Coasta de Fildeş au oferit alimente şi adăpost unor minore din această ţară, în schimbul unor favoruri sexuale, arată un mesaj al Ambasadei SUA, făcut public de WikiLeaks.

Mesajul datează din ianuarie 2010 şi descrie comportamentul militarilor beninezi din contingentul ONU dislocat în oraşul Toulepleu, relatează Agerpres. După câteva interviuri, realizate aleator cu 10 fete minore din Toulepleu, de către organizaţia umanitară britanică Save The Children, în 2009, s-a descoperit că 8 din cele 10 fete au oferit servicii sexuale militarilor beninezi pentru a obţine hrană.
Ofiţeri anchetaţi
"Opt din cele zece fete au susţinut că au întreţinut relaţii sexuale cu soldaţi din Benin în schimbul unor alimente sau pentru adăpost", se arată în mesajului redactat de un diplomat american.
Un purtător de cuvânt al ONU, Michel Bonnardeaux, azi, a confirmat faptul că, în luna aprilie, 16 militari beninezi din contingentul ONU de menţinere a păcii au fost repatriaţi în Republica Benin şi sunt anchetaţi. Doar şase dintre aceşti militari erau simpli soldaţi, ceilalţi fiind ofiţeri de diferite grade.